''Intézzük el valahogy'' - Rendőröket próbált megvesztegetni

Mindszentkálla – Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a budapesti férfit, aki le akarta fizetni a rendőröket.

Mátételki András

Tavaly február közepén a késő esti órákban megállították a rendőrök az autóval közlekedő H. Barnabást Mindszentkállán. Az igazoltatáskor kiderült, a 60 éves férfi vezetés előtt ivott, amit elismert. "Intézzük el valahogy az ügyet!" –  mondta a rendőröknek, akik beültették a szolgálati autójukba, hogy bevigyék a tapolcai kapitányságra. A vétkes autós útközben újabb kísérletet tett, amikor egy húszezrest akart odacsúsztatni a mellette ülő főtörzsőrmesternek. A gépkocsit vezető törzsőrmester azonnal rádión jelezte a vesztegetést az ügyeletesnek. Ezen a későbbi vádlott kissé megsértődött, mert ezt mondta: "Kösz, haver!"

A Veszprémi Törvényszéken dr. Szakács Katalin vezette bírói tanács kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt H. Barnabást jogerősen két évre felfüggesztett egy év négy hónapi szabadságvesztésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!