Új halőrzési vezető

Megyei körkép - Új vezetővel új irányt vesz a balatoni halőrzés ez a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit (BHN) Zrt. koncepciója.

Tremmer Tamás

A társaság új irányvonalának megfelelően a halászati őrzésben is szemléletváltozást szeretne a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., tájékoztatta lapunkat Füstös Gábor vezérigazgató. Ehhez a koncepcióhoz új emberek kellenek, ezért Havranek Mihály személyében új halőrzési vezetőt neveztek ki. Havranek Mihály több mint 13 évet töltött a közigazgatásban, Somogy megye halászati felügyelőjeként, mostantól azonban a BHN színeiben képviseli a Balaton halállományának védelmét.

Az új vezető horgászbarát, szigorú és következetes halászati őrzést szeretne megvalósítani a Balatonon. Úgy véli: az általa átvett feladatkört a horgászturizmus érdekeit figyelembe véve kell átalakítani, úgy, hogy mindeközben a Balatonnak - mint Európa legnagyobb természetes édesvizének - sokszínűségét sikerüljön megőrizni.

- Számos  pletyka  kering az  orvhalászokról, orvhorgászokról. Tisztában vagyunk vele, hogy közülük sokan meg tudnak élni a tóból. Ezeket az embereket ki kell szorítanunk a Balatonról - mondja Havranek Mihály, aki a vízi rendőrséggel megkezdett együttműködést is fontosnak tartja. Úgy fogalmazott: keresik az utat a civil halőrzés felé, nyitottak minden jobbító szándékra.

A halászati őrök folyamatos továbbképzését is fontos feladatnak tartja, és olyan új típusú, komplex képzési struktúrát szeretne megvalósítani a cégnél, amelyben a környezet- és természetvédelem is hangsúlyosan megjelenik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!