Önkéntes lánglovagok versenye

Bakonyoszlop - Védőcsizma-dobás és vetkőző-váltófutás is szerepelt a megyei önkéntes tűzoltók hagyományos viadalának versenyszámai között.

Szabó Péter Dániel

A két évtizedes hagyománnyal bíró rendezvénynek ezúttal Bakonyoszlop adott otthont, a sportpályán előbb Wolf Ferenc polgármester és Németh Tamás a megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Igaz Sándor, a Veszprém Megyei Tűzoltószövetség elnöke nyitotta meg a szakmai berkekben igen rangosnak számító eseményt.



A 22. alkalommal megrendezett versengésre idén Zalahalápról, Sáskáról, Csabrendekről, Devecserből, Tótvázsonyból, Lókútról, Monostorapátiból, Nagyesztergárról és Kővágóörsről érkeztek csapatok , s persze a házigazda Bakonyoszlopiak  is szép számmal képviseltették magukat.

Ami a versenyszámokat illeti, ne volt egyszerű dolga a gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriákban rajthoz álló hölgyeknek és uraknak. Kúszófolyosóval és palánkkal nehezített stafétafutás éppúgy szerepelt a feladatok között, mint osztottsugár-, illetve kismotorfecskendő szerelés, de céltáblákra is „lőttek” vízsugárral a versenyzők, akiket lelkes nézősereg biztatott a nap folyamán.



Persze nemcsak komoly produkcióknak tapsolhatott a publikum, a humor is szerepet kapott a tűzoltó találkozón, elég, ha a védőcsizma-dobást vagy a rendhagyó, menetfelszerelésben abszlvált váltófutást említjük, ahol az egyes váltópontokon vetkőzni, majd öltözni kellett.



A jól sikerült versenyt követően díjakat is átadtak a szervezők. A Veszprém megye Tűzvédelméért kitüntetés arany fokozatát vehette át dr. Lauer János nyugállományú tűzoltó ezredes, korábbi megyei igazgató, valamint Gáspár Péter, a sümegi tűzoltók parancsnoka, míg a tűzoltó szövetség különdíját Bakonyoszlop Önkéntes Tűzoltó egyesülete vehette át Igaz Sándor elnöktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!