Történelmi barangolás

Balatonalmádi – A napokban tértek haza a Györgyi Dénes iskola hetedikes tanulói erdélyi túrájukról, amelynek során végigjárták az 1848–49- es forradalom és szabadságharc színtereit, illetve átadták a sárfalvai általános iskolának gyűjtött adományokat is.

Napló Online

A Határtalanul program keretében szervezett történelmi kalandtúra során a 25 hetedikes diák eljutott többek között Nagyváradra, Kolozsvárra, Tordára, Segesvárra és Aradra is. A város- és várlátogatások során a csapat a helyszíneken felidézte a jeles történelmi eseményeket, azokhoz kapcsolódó személyeket (Mátyás király, Szent László király, Rákóczi Ferenc), megemlékeztek neves irodalmi személyekről is. Az almádi iskolában az elmúlt években feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő, hasznosítható oktatási segédeszközöket (írásvetítőt, magnót) az intézmény felajánlotta, a diákok pedig átadták a Sárfalván található iskolának.

Az utazást megelőzően a gyerekek gyűjtést rendeztek, az öszszegyűlt adománnyal hozzájárulnak Sárfalván egy játszótér építéséhez. A diákok már nem használt játékaikat, könyveiket is felajánlották az erdélyi iskola diákjai számára. A kiutazó gyerekek a helyi óvodásoknak, kisiskolásoknak bemutattak egy magyar népmeséből és népdalokból álló műsort. A tanulók hazaérkezésüket követően a tapasztaltakról bemutatót tartanak az iskola többi diákja számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!