Afroamerikai hercegnővel debütál a Disney-mese

Los Angeles - Hercegnő, béka és varázslat van, egyébként semmi sem a régi: az Amerikában pénteken debütáló A hercegnő és a béka című rajzfilmben - a Disney történetében először - afroamerikai a hercegnő és nem mesebeli palotában, hanem New Orleansban él.

MTI

A stúdió A kis hableányt is jegyző rendezőpárosa, John Musker és Ron Clements nem kímélte a Grimm-mesét, egy ponton azonban visszatért a stúdió legszebb hagyományaihoz: ismét kézzel rajzolt produkciót láthat a közönség.

Tiana hercegnő pincérként keresi a kenyerét New Orleansban, s arról álmodozik, hogy egyszer éttermet nyithat a francia negyedben. A békává varázsolt hercegnek adott csók azonban nem a happy endhez vezet, hanem további súlyos bonyodalmakhoz.

A Time magazin értékelésében "elejétől végéig élvezetesnek" festette le a filmet. Az Entertainment Weekly pedig a klasszikus mese felfrissítésének örült. A Filmcritic.com viszont megjegyezte, hogy miközben a rajzfilm valóban szemet gyönyörködtető, nem sokat mond a faji, illetve a különböző társadalmi csoportokat érintő kérdésekről.

A mesefilmet december 24-től láthatja a magyar közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!