Megindult a műszaki átadás

Márkó - A befejező és a javító munkálatokkal egyidőben megkezdődött a 8-as főút márkói szakaszának műszaki átadás-átvétele.

Tremmer Tamás

Ahogy arról a Naplóban már beszámoltunk, a 8. sz. főút Márkót elkerülő szakaszának építési határideje 2009. május 31. volt, csakhogy a kivitelező ekkora nem fejezte be a munkát, így a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a műszaki átadás-átvételt nem tudta megkezdeni.

A nyomvonalat egy hete ismét bejárták a beruházó, a tervező és a kivitelező képviselői, s megállapították, a műszaki átadás-átvételi eljárás megindítható, tájékoztatott Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője. 

Az útkoronán belüli hiányosság kijavítására 15, az azon kívüli hiányok pótlására 30 nap haladékot kapott a kivitelező. 

A márkói bekötőút, illetve a bándi csatlakozás végleges kialakítása miatt a forgalmat június közepétől (várhatóan egy hétig) ideiglenes a völgyhíd egyik pályájára terelik.
 
Mivel a projekt forgalomba helyezési eljárása megindult, a pár napos késés vélhetően nem befolyásolja ennek menetét. 

Ennek lezárultával, várhatóan 2009. július közepén vehetik birtokba az autósok az elkerülő út teljes nyomvonalát.
 
Lapunk úgy tudja, a meghiúsítás és az elkezdés közötti időszakra a kivitelező BBSW Márkó Konzorciumnak a szerződéses megállapodás szerint naptári naponként a bruttó szerződéses összeg 0,2 százalékát kell fizetnie késedelmi kötbérként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!