Csabrendek

2015.05.31. 09:46

Történelmi alakok nyomában járhattak - A Határtalanul program keretében kirándultak

Csabrendek - Az általános Iskola 27 hetedik osztályos diákja négy felejthetetlen napot töltött Erdélyben a közelmúltban.

Tóth B. Zsuzsa

A Határtalanul programnak köszönhetően a diákok magyar irodalmi és történelmi hősök nyomába indultak. Jártak Nagyváradon, Tordán, ahol Szent László emlékeivel ismerkedtek. Voltak Torockón a Böjte Csaba által fenntartott gyermekotthonban. Oda itthon gyűjtött adományokat, tartós élelmiszert, lábbeliket vittek az ott lakó gyerekek nagy örömére. A kincses Kolozsváron helybéli magyar diákokkal találkoztak, akikkel együtt koszorúzták meg Apáczai Csere János síremlékét a házsongárdi temetőben.

A csabrendeki diákok és tanáraik mindegyikének felejthetetlen emléke marad a négynapos erdélyi kirándulás, Fotó: iskola

Felkeresték aztán Gyulafehérvárt, megkoszorúzták Aradon a 13 vértanú emlékművét és barangoltak Temesvár barokk palotái között. Az utazást az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítette. A kirándulás örök élményt jelentett diákoknak, tanároknak egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!