Csetény

2016.02.22. 18:28

Kilenc órát repült ellenszélben a postagalamb

Csetény - Kilenc órát repült ellenszélben a dudari Nagy József galambja, ezzel elnyerve a Szelthoffer László emlékére kiírt vándorserleget.

Kutasi Zsófia

A díjat a C-17 Postagalamb Egyesület harmincadik jubileumi díjkiosztó ünnepségén a Holitscher-kastélyban adták át.

- Megemlékeztünk a három éve elhunyt Szelthoffer László sporttársunkról, akinek emlékére kiírtunk egy vándorserleget. Mindig az a galamb nyeri, amelyik elsőként ér haza a csetényi egyesületbe az 551 kilométeres versenyről. 2015-ben a dudari Nagy József galambja lett a nyertes; kilenc óra alatt ellenszélben tette meg az utat a németországi Döbelnből Dudarra - nyilatkozta Varga Adrián, a C-17 Postagalamb Egyesület titkára.

Galambászok, versenyzők és díjazottak közösen ünnepeltek
Fotó: C-17 Postagalamb egyesület

Az esemény kibővült a Vértes Röpcsoport díjkiosztó ünnepségével, a csoportba Csetény, Kisbér és Mór galambászai tartoznak.

A díjkiosztót Kottyán Károly, a csetényi egyesület elnöke nyitotta meg, majd átadták a Vértes Röpcsoport díjait is. A csetényi egyesület díjait Sludné Varga Diána alpolgármester adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!