Csopak

2014.09.23. 10:19

Megnyílik a látogatók számára a Ranolder-kastély

Egy napra ismét látogatható lesz a Ranolder-kastély Csopakon. A hagyományos Ranolder-napok keretein belül szombaton hosszú idő után először ismét megnyílik az érdeklődők előtt a Ranolder-kastély. Koncertekkel, vezetett sétákkal várnak mindenkit.

Prevics Éva

Csopak önkormányzata minden évben, Ranolder János egykori veszprémi püspök halálának évfordulóján hagyományosan megrendezi a „Koccintás a csopaki borászokért” megemlékezést. A XIX. században élt püspök példamutató személyisége, munkássága meghatározó jelentőségű volt Csopak fejlődésében és a csopaki bor- és szőlőkultúra kialakulásában.

Hosszú idő után először, szeptember 13-án, szombaton 10.00 és 19.00 óra között látogatható lesz a Ranolder kastély. Különböző programokkal várják az érdeklődőket. Lesz közös kertszépítés, fűszer- és illatnövény ültetés,egész nap vezetett sétákat tartanak a kastélyban és annak kertjében. Ezenkívül az angolkisasszonyok szellemiségét megidéző Tolnay Klári kiállítással, Ranolder-menü kóstolóval, borkóstolóval és koncertekkel várnak mindenkit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!