Csopak

2016.08.17. 18:25

Csopak Napok

Könnyed kikapcsolódást kínált az elmúlt héten a Csopak Napok. Szórakoztató gyerekműsorok, táncos fellépők, zenei koncertek és utcabál varázsolt nem mindennapi hangulatot a település utcáiba.

Kekk Sára

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezésre kerül a Csopak Napok rendezvénysorozat, ami öt napon át várja borpavilonokkal, zenés és szórakoztató programokkal a vendégeket. Idén augusztus 17-én, szerdán, délután öt órakor kezdődött a programsorozat egy interaktív gyermekelőadással, amelyet a Borlovagrend avató ünnepsége és a helyi borverseny eredményhirdetése, majd a Csopak Demizson Allstars Orchestra koncertje követett.

Nagy múltra tekint vissza a Csopak Napok, hiszen 1977 óta rendezik meg a bor ünnepét, a borhetet a településen, de most fordítottak a menetrenden és először a a helyi borverseny eredményhirdetésével kezdődött az esti program. Idén május 12-én volt a borverseny bírálata, amelyre negyvenhárom minta érkezett. Ezek közül most a Varga Zsolt 2015-ös olaszrizlingje, a Söptei pincészet 2015-ös olaszrizlingje és a Koralevics pincészet 2015-ös furmintja nyert aranyérmet, míg a Söptei pincészet 2015-ös olaszrizlingje az idei év Nagy Aranydíját is elnyerte a zsűri döntése alapján. A társadalmi zsűri döntése alapján a közönség különdíját a Koralevics pincészet 2015-ös furmintja kapta. Az önkormányzat döntése alapján az arany és ezüstérmes fehérborok közül Kovács Imre 2015. évi olaszrizling bora kapta a Csopak 2016. évi bora címet, valamint a Szakmai Bíráló Bizottság döntése alapján az Év borosgazdája címet is Kovács Imre kapta.A Borlovagrend avató ünnepségén most két új tagot fogadtak maguk közé, mondhatni bornagykövetté Mák Kornélt és Merényi Zoltánt.

 

Ezután a Csopak Demizson Allstars Orchestra koncertje következett, amely először kellemes, tipikus borozós hangulatot teremtett, majd a hegy levétől felbátorodott közönséget át is mozgatta a hűvösödő estében. A hagyományokhoz hűen, a többnapos rendezvényen az ide látogató vendégeket csopaki zamatos borok, zenés és szórakoztató programok várják. A borversenyen is díjazott boros gazdák nagy borkínálattal kedveskednek a bor kedvelőinek, hogy mindenki megtalálja a kedvenc fajtáját és évjáratát.Az öt nap alatt a közönség láthatja még a színpadon a Tihanyi Musical Stúdiót, a Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekart, a Budapest Ragtime Band-et vagy a Búgócsiga Music Productiont, akik hazai és nemzetközi disco slágerekkel, az '50-60-as évek és a beat korszak zenéivel szórakoztatják majd a közönséget. A rendezvény részét képezi majd az augusztus 20-ai tűzijáték is, viszont ez nem a programsorozat végét jelenti, hiszen Csopakon szombat estig áll a bál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!