Dabronc

2017.07.12. 15:05

Lakossági összefogás - Táborozók Dabroncon

DABRONC - Utaznak, csapatépítő játékokat játszanak és megtapasztalják a közösség összefogásának erejét a Karitász tábor résztvevői.

Tisler Anna

A háromnapos napközis táborba húsz hátrányos helyzetű vagy nagycsaládban élő általános iskolást hívtak meg a szervezők. Papp Sándor István plébánostól megtudtuk, hogy a táborban ötvösi, dabronci és gógánfai gyermekek vesznek részt.

Négy középiskolás náluk tölti az 50 óra közösségi munkáját, sok felnőtt pedig segíteni érkezett. Hétfőn az ötvösi vadászház árnyas fái alatt töltötték a napot.

A táborozó gyerekek és segítőik az ötvösi vadászház udvarán
Fotó Tisler Anna

Csapatépítő játékokkal kezdtek, majd számháborúztak. A segítők bográcsban pincepörköltet főztek ebédre, délután Nagy Miklós a természetvédelemről beszélgetett a gyerekekkel.

Kedden az ölbői Szent Miklós gyógynövényházat és Kneipp kertet keresik fel, onnan Szombathelyre mennek várost nézni, szerdán pedig kézműves- és sportfoglalkozással töltik a napot. A családok hálásak, hogy a segélyszervezet élményhez juttatja a gyermekeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!