Devecser

2012.11.21. 18:25

Projekt egy jobb életért

Devecser - Közös, közel 150 milliós projektet indít a kistérségi társulás a szeretetszolgálattal a hátrányos helyzetűek segítése érdekében.

Tóth B. Zsuzsa

A Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egy jobb életért projektjének szerdai megnyitóján elhangzott, hogy a pályázati támogatásból két éven át megvalósulhat a hátrányos helyzetűek képzése és foglalkoztatása, a szociális, oktatási és foglalkoztatási közszolgáltatások szakembereinek képzése és foglalkoztatása, valamint három Biztos Kezdet Gyerekház kialakítása. Burján Ernő, a társulás elnöke leszögezte, hogy kitörési pont lehet mindaz, amit a projekt nyújt. Győri-Dani Lajos a szeretetszolgálat alelnöke az együttműködés fontosságát hangsúlyozta. A rendezvényen három már működő gyerekház vezetői számoltak be tapasztalataikról, és a Devecserben, Iszkázon, Somlószőlősön januárban nyíló gyerekházak terveiről is szó volt.




 

 

 

 

 

 

Egy jobb életért néven indítottak programot

A  projekt számos lehetőséget nyújt a kistérség minden településén a hátrányok enyhítésére. Annak keretében mezőgazdasági gépkezelő, fakitermelő, informatikai és vállalkozói ismereteket magában foglaló képzések lesznek. A szakemberek kooperációs, munkaerő-piaci integrációs, falugondnoki képzéseken, szupervíziós tréningen, esélyegyenlőségi felkészítésen vehetnek majd részt. A gyerekházakban a kicsik ötéves koráig többek közt intenzív képességfejlesztést biztosítanak, szakemberekkel építenek ki partnerséget, közelebb hozzák a szakellátásokat, szülői közösséget építenek, tekintettel a hagyományőrzésre is. A projekt eredményeképpen egyebek mellett várhatóan javul a gyerekek fejlődése és a szüleik helyzete, csökken a munkanélküliek száma, erősödik a hátrányos helyzetűek felzárkózása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!