Devecser

2013.05.31. 18:04

Átalakul az óvoda

A képviselő-testület májusi ülésén döntött az óvoda átalakításáról, a városi és a noszlopi intézmény összeolvadásáról.

Tóth B. Zsuzsa

A Vackor Óvoda eddig a devecseri, a kolontári, a borszörcsöki valamint a pusztamiskei önkormányzat által alakított társulás keretében működött. A noszlopi és a devecseri önkormányzat januártól közös önkormányzati hivatalt működtet, most az óvoda közös működtetése is aktuálissá vált a fenntartásban történt változások miatt. Az ülésen Lennerné Pál Szilvia óvodavezető megosztotta aggodalmait, mint mondta, kevés idő volt a döntés előtt a tájékozódásra.

Toldi Tamás polgármester úgy fogalmazott, hogy a noszlopi időközi önkormányzati választás miatt rövid az idő a döntésre. A hozzászóló képviselők hangsúlyozták, hogy Devecser körzetközponti szerepköre is erősödik a két óvoda összevonásával.A testület egyhangúlag döntött egy új intézmény fenntartó társulás megalakításáról, amelyeknek tagjai a városon kívül Noszlop, Bakonypölöske, Oroszi, Pusztamiske, Borszörcsök és Kolontár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!