Devecser

2014.03.30. 14:13

Bajnokok a devecseriek

Devecser - Mintegy 176 milliós beruházással, fél év alatt készült el a közel ötszáz négyzetméteres sportöltöző, amelyet vasárnap adtak át rendeltetésének.

Tóth B. Zsuzsa

Toldi Tamás polgármester az ünnepségen méltatta a sportolók és a szurkolók türelmét, hiszen a város csapata a katasztrófát követően három évig idegenben edzhetett csak. A sportpálya tavaly készült el, az öltöző alapkövét októberben tették le.

- A létesítmény fontosságát növeli, hogy a helyi iskola két éves sport projektet indított, a gyerekek számára ez példaértékű és kiugrási lehetőséget is jelent egyben. A mai modern világban ennek nagy jelentősége van, hiszen a diákok sok időt töltenek a számítógép előtt ülve, mellőzve a mozgást – mondta Toldi Tamás. Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója bevallotta, hogy az őszi alapkőletételnél nem gondolta, hogy ilyen hamar elkészül az épület.

A devecseri sportöltöző vasárnapi avatásán Nyilasi Tibor méltatta a helyi összefogást és kitartást (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Meglepett a város összefogása is, amelynek köszönhetően gyönyörű környezetben tölthetik az időt a sportolók. Reméljük, hamarosan egy műfüves pályával gazdagodhat még a terület – mondta Nyilasi Tibor. Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott hangsúlyozta a sport közösségformáló erejét és bajnokoknak nedvezte a devecserieket, akik nem az akadályt, hanem a célt látták maguk előtt az utóbbi években.

- Sok munka és lemondás kellett, de a helyiek győztek, elérték céljukat. A pálya elkészültét annak idején a Kármentő alap segítette, az öltöző bekerülési költségének hetven százalékát pedig az MLSZ biztosította. Aki sportol, könnyebben áll helyt a munkában, és az életben. A kormány stadion, jégcsarnok, sportcsarnok, uszoda építési programot indított, amelyek mind a fenti célokat szolgálják - mondta dr. Kovács Zoltán. Az ünnepségen Németh Péter kovácsmester ajándékait adta át a vendégeknek, majd a szónokok együtt vágták át a nemzeti színű szalagot. Az ünnepség a Parlamenti képviselők és a helyi öregfiúk meccsével folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!