Devecser

2014.10.04. 06:40

Bennük van a csoda

Devecser - Helyi alkotók műveiből nyílt kiállítás pénteken a kastélykönyvtárban. A tárlat december elejéig látható a könyvtár nyitvatartási idejében.

Penk Tímea

Több mint húsz devecseri vitte el alkotását a kiállításra, hogy megmutassa tehetségét a közönségnek. A kiállított művek között volt festmény, grafika, kovácsolt vas alkotások, faműves és üvegfestészeti munkák, de kosárfonó, hímző, horgoló, ékszerkészítő, nemezelő és foltvarró is képviseltette magát. A kiállítókat és a vendégeket Cseh Tiborné, a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház igazgatója köszöntötte.



Kovács László alpolgármester szerint a csoda benne van a kiállítókban

 

Kérdésünkre elmondta, hogy már régóta fontolgatták egy ilyen tárlat megszervezését, amelyen helyi amatőr alkotók is bemutatkozhatnak. Kovács László, Devecser alpolgármestere elismerését fejezte mindazoknak, akik részt vettek a kiállítás létrejöttében. Összefogást és a város gazdagságát tükrözi mindaz, amit összegyűjtöttek, és egy ilyen városnak van jövője – mondta az alpolgármester, majd hozzáfűzte, hogy a csoda az emberekben van, csak hinni kell benne.


Polgárdy Imre alelnököt a csipketermékek nyűgözték le

 

A rendezvényen részt vett Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, akinek nagyon tetszett az ötlet, hogy a helyi amatőr alkotók munkáiból kiállítást szerveznek. Az alelnök a képek jelentős részét már látta, most a csipke nyűgözte le. Ismeri az alkotót, de nem tudta, hogy ilyen szép csipketermékeket készít, amit be is mutatott a helyszínen. Polgárdy Imre nem végez kézműves tevékenységet, a hobbija a horgászat.

Vincze Istvánnét a szomszédja hívta el a kiállításra, amelyen örömmel vett részt. Ő maga is sokat kézimunkázik, hímez, köt, varr, horgol. Tele van a lakás az asszony munkáival.

 

 

pet1003devikiallitas

1. Kovács László alpolgármester szerint a csoda benne van a kiállítókban

2. Kovács László alpolgármester, mellette Cseh Tiboré igazgató

3., 4., 5. Polgárdy Imre alelnököt a csipketermékek nyűgözték le

6. Vincze Istvánné maga is sokat kézimunkázik

7. A kiállítók virágot kaptak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!