Devecser

2015.07.17. 19:17

Baráti látogatás

Devecser - Kis csoport érkezett Passauból a helyi SE és Sulyok Ferenc családja meghívására. A devecseri születésű, 56 óta Németországban élő Vincze Antal örömmel jött barátaival látogatóba.

Civil Tudósítónktól

Két évvel ezelőtt ő hívta meg és látta vendégül az ifi csapat tagjait. Elkísérték most a Játékosok Egyesülete – Hacklberg Passau vezetői - Peter Ferzin elnök, Hencz Gönther Kuhls labdarúgó szakosztály vezető. - Kérésemre válaszolva elmondták, hogy a Hacklberg Sörgyár támogatja őket, amely a püspökség tulajdonában van.

Ismerkedés az új focipályával (Balról jobbra: Vincze Antal és Sulyok Ferenc)

A vendégeket fogadta Ferenczi Gábor polgármester, Kocsy Miklós SE elnök és Heizler Gábor labdarúgó szakosztály vezető. Megtekintették az új öltözőt és a focipályát, amelyről elismerően nyilatkoztak és sok sikert kívántak a sportkörnek. Sárosfőre menet betértek a Makovecz-lakóparkba, s itt megcsodálták a bakonyi építészet gyönyörű házait, valamint a szárnyas kápolnát. A Devecseri Erdészet igazgatója, Peer László a vadászházban finom vadétellel várta őket.

A passaui vendégek megcsodálják a Makovecz Imre tervezte szárnyas kápolnát

Vincze Antal örömmel adja át az ajándékot

Csoportkép - Előtérben a két sportkör elnök, balról jobbra: Peter Ferzin és Kocsy Miklós. Kettejük között az adományozó: Vincze Antal
Fotók: Fotó: Czeidli József

Az ebéd után meglepetéssel kedveskedett a lokálpatrióta, ízig vérig devecseri Tóni bácsi. Nem érkezett üres kézzel, gyűjtése és saját maga pénzén 20 fő ifista számára hozott a mérkőzésekhez való komplett szerelést, valamint melegítő csomagokat adott át. A régi barát, Sulyok Ferenc hálás szavakkal köszönte meg az ajándékot. Ez az önzetlen támogatás nagyban segíti az SE munkáját - fogalmazta meg a polgármester és az SE elnöke, s egyben egy kialakuló kapcsolat lehetőségét is jelentheti véleményük szerint.

Szerző: Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!