Devecser

2015.11.05. 16:39

Alpolgármester nélkül - Devecserben visszavonták Kozma György megbízatását

Devecser - Úgy látom, hogy a lakosság megkönnyebbült – fogalmazott Bognár Ferencné önkormányzati képviselő, miután a szerdai rendkívüli ülésén a képviselő-testület a polgármester javaslatára visszavonta Kozma György alpolgármesteri megbízatását.

Penk Tímea

Egy évvel ezelőtt a Jobbik nyerte meg az önkormányzati választásokat Devecserben, a frakción belül azonban egyre több nézeteltérés alakult ki. Bognár Ferencné június végén nyilvános testületi ülésen Ferenczi Gábor polgármesternek javaslatot tett Kozma György visszahívására.

– Én kezdeményeztem az alpolgármester leváltását, mert úgy láttam, hogy akadályozza a polgármester munkáját, önös érdekeket szolgál, és az önkormányzat dolgozóit is akadályozza a munkavégzésben – mondta Bognár Ferencné. Hozzátette, hogy ezért a javaslatért Kozma György feljelentette őt becsületsértés miatt. A képviselő azt is eltökélte, hogy lemond a mandátumáról, ha Kozma György megbízatását nem vonja vissza a testület. Ez esetben az előző ciklus alpolgármestere, Kovács László került volna a képviselő-testületbe a választási eredmények alapján.

Ferenczi Gábor és Kozma György (Fotó: Balogh Ákos)

Kozma György megkeresésükre elmondta, hogy meglepték a szerdai események.

– Az időzítés és a döntés formája is megdöbbentett. A megbízás visszavonása nem oldja meg a régóta fennálló problémákat – mondta Kozma György. Szerinte a háttérben személyes érdekek mozgatják a szálakat, de ezt egyelőre nem kívánta bővebben kifejteni.

– Úgy gondolom, hogy tisztességesen végeztem a munkámat, a tiszteletdíjam felét fel sem vettem és számos költségtérítésre sem tartottam igényt – nyomatékosította Kozma György, aki képviselői mandátumát megtartja. Elmondta, hogy az előző képviselő-testületi ülésen kilépett a Jobbik frakciójából, és a héttagú képviselő-testület három tagja továbbra is szolidáris vele.

– Bár elfogadtam a Jobbik jelölését, nem akartam politizálni. Meg is beszéltük az elején, hogy mellőzzük a politikai hovatartozásokon alapuló döntéseket, és csak a város érdekeit nézzük – mondta a képviselő, aki szerint az általa megfogalmazott kritikák vezettek alpolgármesteri visszahívásához. Mivel még nagyon friss az esemény, egy későbbi időpontban kíván válaszolni további kérdéseinkre.

Többször hívtuk Ferenczi Gábor polgármestert, de nem reagált a megkeresésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!