Devecser

2015.11.16. 18:46

Nem vállalta az alpolgármesteri címet

Devecser – Meglepetésként érte Mayer Gábor fideszes képviselőt és iskolaigazgatót az alpolgármesteri felkérés, amit nem fogadott el.

Szántó Renáta

A város jobbikos polgármestere, Ferenczi Gábor javaslatára a képviselő-testület két héttel ezelőtt visszavonta Kozma György alpolgármesteri megbízatását. A november 16-i ülésen a polgármester Mayer Gábort kérte fel alpolgármesternek.

– Az ülés előtt értesültem a jelölésről, amelynek a megfontolására kevés idő állt rendelkezésemre. Ezt a címet jelen pillanatban nem fogadhatom el, ennek több oka is van. Az iskolaigazgatói munkám egész embert kíván, valamint semmiféle egyeztető tárgyalás nem előzte meg a felkérést – fogalmazott Mayer Gábor. Azt is kifejtette, hogy a Jobbik-frakcióban is vannak még képviselő-testületi tagok, őket illetné meg először a felkérés.

Mayer Gábor képviselő nem vállalta el az alpolgármesteri felkérést
Fotó: Szántó Renáta

Mivel Mayer Gábor nem fogadta el az alpolgármesteri felkérést, a következő testületi ülésen a polgármester egy újabb személyre tesz javaslatot.

A képviselő-testület más kérdéseket is megvitatott az ülésen. Egyebek mellett határozat született a 8-as számú főút fejlesztésével összefüggő településrendezési eszközök módosításáról, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő belterületi útszakaszok kátyúzási és helyreállítási munkálatairól is. Az év végére fennmaradt keretösszegből a város több pontján összesen százhatvan négyzetméternyi aszfaltot újítanak még fel. Tárgyaltak továbbá a Bem utcai ingatlanról, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak biztosít majd az önkormányzat a gyerekek felzárkóztatását és az idősek nappali foglalkoztatását célzó programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!