Devecser

2016.07.14. 16:45

Élményeket adó napközis tábor Devecseren

Devecser - Bezárta kapuit a helybéli általános iskolában július 4-8-áig szervezett napközis tábor, amely az Erzsébet program keretei között működött.

Civil Tudósítónktól

Czémán Imre igazgatóhelyettes, a főszervező lapunk kérdésére elmondta, hogy élményt adó események egész sora valósult meg a hét folyamán.

- Mintegy 100 gyermeknek sikerült hasznos és kulturált időtöltést biztosítanunk. Ebben partner volt a Vöröskereszt, a rendőrség és a tűzoltóság, remek bemutatóival, izgalmas szituációs játékaival. Lehetőségük volt a gyerekeknek megismerkedni a népi kismesterségekkel, azok csodás fortélyaival. Így például a kosárfonás nagyon sokakat vonzott.

Lehetőségük volt a gyerekeknek megismerkedni a népi kismesterségek fortélyaival. A kosárfonás nagyon sokakat vonzott (Fotó: DTV)

A napközis táborban négy csoport (2 élmény-, 1 sport-, 1 zenei) fogta egybe az azonos érdeklődésű gyerekeket. A négyszeri étkeztetésről az iskola szakácsnői gondoskodtak, finom hideg és meleg étellel látták el őket. Természetesen közös találkozási pontjaik is voltak, az együttes kirándulások, kerékpártúrák. Felejthetetlen élményt nyújtott a szombathelyi kalandpark, a sümegi vár megmászása és a Balaton-felvidék gyönyörű látványa. Továbbá hasznos ismereteket szerezhettek a kézműves-foglalkozásokon (agyagozás). A jókedvet pedig az ifjú zenészek a napi gyakorlásaik során megszólaltatott dallamokkal teremtették meg.


Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!