Doba

2016.08.11. 10:47

Népi kommandó is szórakoztatott Dobán

Doba - Néptáncosok műsorával, utazó színház szórakoztató programjával várta a település képviselő-testülete a helybelieket és az érdeklődőket a falunapon.

Tisler Anna

Horváth Zoltán polgármestertől megtudtuk, évtizedes hagyomány, hogy mindig augusztus első szombatján tartják a programot, amelyet már várnak a helyiek.

Fotó: Tisler Anna

Az idén a Dunántúl Népi Kommandó szórakoztatta a megjelenteket a sportpályán. Mindannyian a Kiscsőszön élő népművészeti ifjú mestere, örökös aranysarkantyús néptáncos, Kovács Norbert Cimbi táncos kapcsolatai. A soproni Petőfi általános iskola és művészetoktatási intézmény csoportjai élő zenekísérettel mutatták be műsorukat. Szerepeltek a kemenesszentpéteri táncosok, a mihályházi asszonykórus, a malomsoki menyecskék, és a helyi ünnepek állandó résztvevői, a dobai asszonykórus tagjai. A Tarkabarka minicirkusz, az utazó színház két fiatal tagja minden generáció számára szórakoztató műsort adott elő. A Somló lábánál fekvő községben egy rendezvényről sem hiányozhat a borkóstolás. A népes közönségnek Kovács Norbert készítette a gulyást, amelyben nemcsak hús, hanem szalonna, házi kolbász és gomba is volt. A sportolni szeretők számára ismét felállították az élő csocsót, a gyerekeknek a légvárat. A napot a kora este kezdődő bál zárta.

Címkék#Doba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!