Életmód

2013.08.25. 13:04

Légy sikeres!

Horváth Németh Krisztina coach szerint rajtunk is múlik, hogy olyan munkát végezzük, amilyet boldogan végzünk.

Tóth B. Zsuzsa

Mi az amiért még fizetnék is, csak hogy csinálhassam? Remélem sikerült összegyűjteni azokat a tevékenységeket amiért fizetnél is akár! Egy mondás szerint is az az igazán boldog ember, aki a hobbijával keresi a kenyerét. Bízom benne, hogy az Önmagadról elkészített SWOT elemzés és a hobbi lista ott van melletted és mehetünk tovább a következő lépésre az állásteremtési stratégiákra!

Én ma már a mai fejemmel nem keresnék munkát. Leülnék, és kitalálnám, hogy mivel akarok foglalkozni, aztán ahhoz keresnék helyet.  Elmondhatom magamról, hogy már több, mint tíz éve az a munka, amit végzek, egyben a hobbim is. Eljutottam oda, hogy most már a legfontosabb számomra a szakmai eredmények felmutatása. Saját példámon is megtapasztaltam, ha valamit nagyon szeretünk szabadidőnkben is végezni és el hisszük, hogy az a szakmánk is lehet, na és persze teszünk is érte, akkor működik.

Horváth Németh Krisztina coach

 

Állásteremtési stratégiákat érdemes és szükséges bevetned ahhoz, hogy elérd céljaidat. Kezdd a rejtett munkaerőpiac elemzésével, mivel a meghirdetett állások csak töredéke a valóban betölthető állásoknak. Nem arra gondolok, hogy álláskeresési hirdetést adj fel, hanem önmagadat reklámozzad és a konkrét szolgáltatásodat.

Keresd fel személyesen a cégeket vagy vállalkozásokat. Bátran menj be az általad kiszemelt társasághoz add oda az önéletrajzodat és a telefonszámodat, hogyha érdekled őket, szóljanak. Írj izgalmas motivációs levelet! Arról, hogy milyen az izgalmas motivációs levél és milyen állásteremtési ötleteim vannak még, a következő részekben olvashatsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!