Életmód

2014.05.28. 09:17

Egészségnap a Várkertfürdőben

Pápa - Változatos programokkal tarkított pápai kistérségi szűrő- és családi egészségnapot szervezett a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) a Várkertfürdőben.

Polgár Tibor

Az érdeklődők megismerkedhettek a salsa, a hastánc és az aquafitness alapjaival, illetve részt vehettek a Pápai Rendőrkapitányság közreműködésével lebonyolított kerékpáros ügyességi versenyen. A legkisebbeknek játékos vízi gyermekprogramokat, míg az idősebbeknek szépkorúak tornáját tartottak. Emellett többek között egészségügyi állapotfelmérés, kockázatszűrés (például vércukorszint- és vérnyomásmérés, illetve hallásvizsgálat) is zajlott a helyszínen egy kardiológus, egy szájüregi daganatot szűrő szájsebész, valamint egy táplálkozási tanácsokat adó háziorvos segítségével.

A családi egészségnapon az érdeklődők megismerkedhettek az aquafitness alapjaival is (Fotó: Polgár Tibor)



– Irodánk legfőbb célja, hogy az elöregedő társadalmunk egészségi állapotában és életminőségében javulást érjen el. A program főként a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedésekre koncentrál. Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a krónikus betegségek megelőzésének fontosságára, arra, hogy törődjenek az egészségükkel – fogalmazott Kurucz Katalin, az EFI egészségfejlesztési tanácsadója.



Mint mondta, céljaikhoz kapcsolódóan szervezték meg az egészségnapot, illetve jelen voltak a 18. Pápai Agrárexpón is. Megtudtuk tőle: a Pár perc figyelem az egészséges jövőért mottóval ellátott életmódprogramok megvalósítására a farkasgyepűi önkormányzat és a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet 125 millió forint európai uniós támogatást nyert el közösen. Ennek köszönhetően hozták létre a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Irodát, amelynek elsődleges feladata a lakosság egészséges életmódra való ösztönzése, nevelése a pápai kistérségben. Kurucz Katalin kiemelte, a középiskolai tanulók az EFI-nél is teljesíthetik a kötelező önkéntes szolgálatukat – az irodánál egyébként már most is több diák önkénteskedik.

 

 

 

 

Képalá:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!