Életmód

2014.05.23. 20:12

Szépségápolás tavasszal

Az idei télen nem voltak hosszan tartó, nagy hidegek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nélkülözhetjük a tavaszi bőrápolást. A változékony időjárás, a gyakori, erős szél miatt mindenképpen kezdjük a napozás előtti szezont egy alapos tisztítással! - javasolja Vesztergom Krisztina kozmetikus.

G. Takács Mária

A téli hónapokban szervezetünk anyagcseréje lelassul, ami a bőrfelületre is igaz. A felső hámréteg megújulása, a hám természetes védelmében szerepet játszó zsírozást végző faggyúmirigyek működése is lassabb, bőrünk ellenálló-képessége is csökken, így könnyebben jelennek meg felületén gyulladásos foltok. Bár az idén nem volt csípős, fagyos tél, ennek ellenére szervezetünk vitamin- és ásványi anyag tartalékai tavaszra kimerülnek. A rendkívül változékony, szeles időjárás szintén megviseli a szervezetet, amit nem csak a tavaszi fáradtság jelez, a bőrünkön is meglátszik. Éppen ezért tavasszal a legfontosabb teendőnk, hogy életre keltsük fáradt arcbőrünket.

A napozás előtti szezont kezdjük egy alapos tisztítással! - javasolja Vesztergom Krisztina kozmetikus (Fotó: archív)

Mindenképpen egy alapos arctisztítással kezdjük a tavaszi bőrápolást, így a télen igénybe vett felületet felkészíthetjük az egyre erősödő napsugárzásra. A télen lelassult hámképződés következtében sok, elhalt hámsejt jelenik meg a bőrünk legfelsőbb rétegében. Ezektől peeling, arcradír, savas kezelés, bőrcsiszolás segítségével szabaduljunk meg. A módszer kiválasztását bízzuk kozmetikusra, mert fontos alaposan ismerni bőrtípusunkat, egyéni adottságainkat, nem mindegy, hogy milyen erősségű peelinget választunk. Az elszarusodott hámsejtek eltávolításával megkönnyítjük az értékes, tápláló hatóanyagok, vitaminok felszívódását, amik megerősítik, regenerálják, hidratálják bőrünket. Kora tavasszal, a napozás elkezdése előtt erre most igazán nagy szüksége van nem csak az arcbőrnek. Különösen az érzékeny, gyulladásra hajlamos külső védőréteggel rendelkezők szenteljenek nagy figyelmet arcbőrük védelmére, hiszen ez az évszak veszi leginkább igénybe azt. Hogy megelőzzük a pigment-foltok és a ráncok kialakulását, már kora tavasszal, esetleg tél végén kezdjük el a fényvédő krémek használatát, foltos bőrre egész évben ajánlatos használni ezeket a készítményeket. A legfontosabb szabály továbbra is érvényes az egyre erősödő UV sugárzás miatt – fokozatosság és mértékletesség! Mindezek betartása kötelező annak érdekében, hogy elkerüljük, megelőzzük a súlyosabb leégést, bőrkárosodást. Figyeljünk a táplálkozásra is, igyunk minél több folyadékot, együnk friss zöldséget és gyümölcsöt. Ahhoz, hogy megőrizzük bőrünk szépségét nem csak kívülről, hanem belülről is táplálnunk kell. A kellemes tavaszi napok beköszöntével tartózkodjunk minél többet a friss levegőn!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!