Életmód

2014.06.05. 17:45

Torna nem csak fiataloknak

Balatonalmádi - Elsősorban a szívre és az érrendszerre van jótékony hatással az a torna, amelyet Galako néven Galambos László és felesége, Galambosné Kovács Beáta fejlesztett ki.

Kovács Erika

A tornát a Balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda programjának keretében mutatták be a Vörösberényi Általános Iskolában szerdán. A testnevelő és sportmenedzser, valamint gyógytestnevelő házaspár nevének kezdőbetűit viselő speciális mozgást, a Galako fitness zónát nemzetközi szinten is elismerték már szakmai körökben.

Edzéseik közben használnak többek között botot, speciális labdákat, amelyek még változatosabbá, élményszerűbbé teszik a tornát. Garantálják a jó hangulatot, a stresszoldást, a fizikai állapot javulását, az életszemlélet változását, a teljes változatosságot a mozgásban, ami a résztvevők kitartását rendkívül kedvezően befolyásolja. Jobbra piros pólóban az edző, Galambos László (Fotó: Zwicker Tamás)


Az edzések az egészség megóvása mellett jótékony hatást fejtenek ki az állóképesség megőrzésére is. Bárki elvégezheti a gyakorlatokat, és miután megtanulta, otthon is folytathatja a tornát, amelynek elemei egymásra épülnek.

– Maradj mozgásban!, ez a hitvallásunk – jegyezték meg munkájukról. Edzésük lényege a változatosság, a cardioedzésektől kezdve a táncos mozgáson át egészen a zsírégetésig minden mozgásforma megtalálható különböző sporteszközök alkalmazásával. Az egymásra épülő óratípusok tíz periódus után változnak, minden mozgás zenére történik. Garantálják a jó hangulatot, a stresszoldást, a fizikai állapot javulását, a fokozatos, emiatt kíméletesen történő súlycsökkenést, az életszemlélet változását, a teljes változatosságot a mozgásban. Azt vallják ugyanis, hogy nem elegendő egyféle mozgást végezni, például futni akár naponta is, mert azt a szervezet megszokja, egyfajta megterhelés történik, emiatt szükség van mellette még kiegészítő, más típusú mozgásra is, amire kiváló lehetőséget ad az általuk kifejlesztett Galako fitness. Edzéseik közben használnak többek között botot, speciális labdákat, amelyek még változatosabbá, élményszerűbbé teszik edzéseiket – mondja a házaspár a tapasztalatairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!