Életmód

2014.11.09. 19:10

Szűrések két hétvégén (x)

A veszprémi járásban eddig nyolc településen nagy érdeklődés mellett tartott egészségmegőrző rendezvény Veszprémben zárul.

Heffler Péter

A hétvégén tovább folytatódott a Csolnoky Ferenc Kórház Egészségfejlesztési Irodájának lakossági szűrőprogramja. A program lebonyolítására a rendelőintézet bőrgyógyászati szakrendelő helyiségeinek, valamint gépjármű parkolójának igénybevételével került sor.
Előzetes állapotfelvétel, vérnyomásmérés, testösszetétel-mérés, tüdődaganatok korai felismerését segítő CT-vizsgálat, áttekintő hasi ultrahang, EKG-vizsgálat, légzésfunkciós mérés, szemfenék- és szájüregvizsgálat, hallásszűrés, tájékoztatás, jelentkezés, felvétel enzimes béldaganat szűrésre, mentálhigiénés és dietetikai tanácsadás szerepelt a vizsgálatok között.

A szűrővizsgálatok elvégzésére egyénenkénti előzetes állapotfelvételt követően, meghatározott kockázati tényezők és ajánlások alapján került sor. Egyes szűrővizsgálatok valamennyi jelzett napon – tekintettel azok időtartamára – csak korlátozott számban álltak rendelkezésre, és igénybevételük jelentősebb várakozási idővel is járhatott, annyian jelentkeztek. A két nap alatt közel háromszázan vizsgáltatták meg magukat.

A következő és egyben utolsó lehetőségre november 22-én és 23-án kerül majd sor szintén a rendelőintézetben.

Címkék#Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!