Életmód

2015.07.26. 08:22

Kilencvenöt éves férfit ünnepeltek

Címkék#95 éves

Magyarpolány - Megjárta a második világháborút, közel tíz évig tartották hadifogságban, mégis megérte, hogy a falu legidősebb embere lehessen. Meinczinger Jánost köszöntötték születésnapja alkalmából.

Szántó Renáta

A kilencvenöt éves férfi elmondta, hogy nehéz élet van mögötte, az évek alatt sok nélkülözésben és szenvedésben volt része. Főleg a háború időszakát emlegette, de azt is kiemelte, hogy szerencsés.

János bácsi a polgármesterrel és a feleségével

- Nem hittem volna, hogy ilyen idős ember leszek, de talán annak köszönhetem a hosszú életet, hogy feleségem, Magdika mindig mellettem volt. Egyszer említettem neki ezt, meg is erősített. Ha ő nem lenne, nem sikerült volna mindent túlélnem – gondolt vissza a közös életútra az ünnepelt.

Grőber József polgármester ajándékcsomaggal, Dobosi Gergely körjegyző miniszterelnöki oklevéllel köszöntötte a férfit. A szűk családi körben zajló ünnepségen a polgármester felidézte az ünnepelt jelentős életeseményeit is.

Az ünnepelt Grőber József polgármesterrel és Dobosi Gergely körjegyzővel

A polgármester szavaiból kiderült, hogy János bácsinak dolgos gyermekkora volt. Utána következett a háború, majd a sokéves hadifogság. A férfi később kőművesként dolgozott, majd a Veszprém megyei Állami Építőipari Vállalattól ment nyugdíjba, úgy harmincöt évvel ezelőtt. Egy fia és egy unokája született. Az emlékek felidézése közben János bácsi elérzékenyült, meghatották a polgármester gondolatai. Felesége csodaszép tortával és süteményekkel készült az alkalomra. Az idős férfi kissé megilletődötten, mégis büszkén fogata, hogy a születésnapján köszöntötték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!