Életmód

2015.10.18. 13:34

Bölcsővel köszöntik az újszülötteket Magyarpolányban

Magyarpolány – A községben már a hatodik újszülöttet köszöntötték falubölcsővel. Az egyedülálló programot a helyi nyugdíjasklub kezdeményezte a nyáron.

Penk Tímea

Kauker Lászlóné ötletéhez a nyugdíjasklub tagjai örömmel csatlakoztak, de helyi vállalkozók is támogatták a programot.

Kauker Lászlóné ötletéhez a nyugdíjasklub tagjai örömmel csatlakoztak Fotó: a szerző

– Kezdetben vásároltunk és felújítottunk bölcsőket, most pedig már a falu ezermesterei készítik saját kezűleg – számolt be az ötletgazda. Szerinte fontos üzenete van annak, hogy az idősek szívesen gondoskodnak a fiatalokról, nem csak azt várják, hogy ez fordítva történjen. Több csecsemő születését várják az elkövetkezendő fél évben.

– Kilenc bölcső jár körbe a faluban. A babák körülbelül fél éves korukig fekszenek benne, míg meg nem nő a mozgásigényük – mondta Kauker Lászlóné. A bölcsőprogram szervezője a harmonikus kötődés fontosságára hívta fel a figyelmet, bár a ringatózás jótékony hatásai sem ismeretlenek előtte. A hétvégén a falu polgármestere, Grőber József gyermeke is kapott bölcsőt. A büszke édesapa egy gólyát is szeretne az újszülöttek háza elé helyezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!