Életmód

2016.06.20. 14:05

A grafológus válaszol - Kötelességtudó és óvatos jellem

A Táncoló talpak jeligét kérő levél írójának kicsit bizonytalan, de igyekvő vonalai gazdag lelkivilággal bíró személyiségről árulkodnak.

Kötelesség- és felelősségtudat hajtja, de a szabályokat nem kedveli, a korlátokat nehezen tűri. Annak ellenére, hogy még próbálgatja képességeit, kísérletezget adottságaival, nem lehet könnyen zavarba ejteni vagy megijeszteni. A helyhez kötöttséget, a monotonitást, a rutint kerüli, kifogyhatatlannak tűnő energiakészlettel és jelentős mozgásigénnyel halad még nem pontosan körvonalazott célok
felé.

Kíváncsi mindenre, sürgeti az időt, hogy egyre több dolgot fedezhessen fel, keresi az érvényesüléshez futó utakat. A rendszeretet nem tartozik az erényei közé, mégis mindennek tudja a helyét. Szereti, ha feladatai változatosak, gyorsan elvégezhetők és sorrendjük tetszés szerint felcserélhető.

Nem szelektál, nem rendszerez még, egyformán fontosnak ítél minden cselekedetet, miközben gyors észjárással, kicsit türelmetlenül, lankadatlan figyelemmel teszi a dolgát. Nehezen dönt, hiszen a lehetőségek mellett logikus érveket és ellenérveket is képes felsorakoztatni. Tanácstalanságát, sebezhetőségét nem láttatja senkivel, segítséget sosem kér. A vitákat nem szereti, nem hagyja magát befolyásolni.

Egyedül hatékonyabban és eredményesebben intézkedik, a könnyed alkalmazkodás nem erőssége. Bizalmatlan és óvatos az emberekkel, ritkán nyílik meg előttük. Mélyen érez, de nem szeret fölöslegesen lelkizni, minőségi kötődéseit megválogatja. Nehezen hangolódik rá a pihenésre, a lazításra, állandó készenlétben tartja elméjét, hogy a tévedéseket kizárhassa. Tudja, hogy Nem azzal kerülsz bajba, amit nem tudsz, hanem azzal, amit biztosan tudsz, de mégsem úgy van.

Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jeligés, sima A/4-es lapra írt, 15-20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén (8200 Veszprém, Házgyári u. 12.).

Utassy Zsuzsa

grafológus-írásszakértő

Címkék#grafológus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!