Farkasgyepű

2015.03.15. 16:29

Együtt szavalt a falu

Farkasgyepű - Az alig négyszáz lelket számláló kis falu is csatlakozott ahhoz a minisztériumi felhíváshoz, amely szerint március 15-én délután három órakor közösen szavalják el a Nemzeti dalt.

Penk Tímea

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján Takácsné Légrádi Edina polgármester köszöntötte az ünneplőket.

- Március 15-ét mindig tiszta szívvel, fenntartások nélkül kell ünnepelni, hiszen ez a nap a hazaszeretetről és a hazafiságról szól. Már a kisgyermekek lelkébe is bevésődnek a márciusi ifjak tettei - mondta a polgármester, majd arról szólt, hogy a forradalom egy kulcsszereplője, Petőfi Sándor is megpihent a község határában Pápa felé félúton.

- Március 15-ét a nemzet a magyarság szimbólumának tartja, ekkor a nemzeti zászló a szabadság jelképévé vált. Higgyük, hogy gyermekeinek és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelki erejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot úgy, ahogyan a márciusi ifjak is tették - hangsúlyozta Takácsné Légrádi Edina.

A városlődi általános iskola műsorának részeként az ünneplők is hangosan szavalták a Nemzeti dalt a Honvédelmi Minisztérium felhívásához csatlakozva. A polgármester a Naplónak elmondta, hogy korábban nem volt március 15-i ünnepség a faluban, ezért is különleges a mostani esemény, amelyre nemcsak falubeliek érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!