Vb 2022

2022.11.22. 09:00

Franciaország és Dánia a favorit, de...

A D-csoport két legnagyobb favoritja Franciaország és Dánia, de Tunézia és Ausztrália válogatottja is képes lehet meglepetést okozni - mondta a Napló érdeklődésére Juhász-Léhi Hunor, az MTK Budapest játékosmegfigyelője annak apropóján, hogy kedden megkezdődnek ezen kvartett küzdelmei is.

Juhász-Léhi István

- A francia és dán válogatott nem csak a világranglistán foglal el jobb pozíciót, de játékosai is lényegesen komolyabb minőséget képviselnek és hétről hétre top bajnokságokban játszanak - fogalmazott Hunor. - A francia csapatból olyan világsztárok sérültek és maradnak sajnos távol a tornától, mint Karim Benzema, Paul Pogba, vagy Ngolo Kante, de így is egy nagyon erős kerettel vágnak neki a vb-nek. Köztük a fiatal madridi középpályás duóval, Eduardo Camavingával és Aurelien Tchoumenivel, akik életük első vb-jére készülnek.

Hunor szerint Dánia képes lehet elcsípni a csoport elsőséget a franciák elől 
Fotós: Juhász-Léhi István/Napló

Hunor szerint a dánok jó formának örvendenek és a tapasztalt Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Simon Kjaer mellett érdemes lesz figyelni az olyan fiatal titánokra is mint, Skov Olsen, és Mikkel Damsgaard.

- Szerintem Dánia képes lehet elcsípni a csoport elsőséget a franciák elől, de afelől sincs kétségem, hogy Ausztrália és Tunézia - utóbbiban a Ferencvárosban játszó Aissa Laidounival a soraiban - is mindent megtesz majd, hogy megszerezze a továbbjutást érő második helyet. Nem titok, az első fordulóban dán és francia győzelemre számítok. JLI

képalá: Hunor szerint Dánia képes lehet elcsípni a csoport elsőséget a franciák elől Fotó: JLI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!