VB

2022.11.25. 12:42

Portugáliát várja az első helyre

Ezen a világbajnokságon tisztán látszik, hogy a futball milyen változásokon ment keresztül az elmúlt időszakban – vélekedett a H csoport eseményeiről megkérdezett szakértőnk.

Horváth Gábor

Fotó: MTI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao

– Ma már taktikus játékkal, szervezett védekezéssel bármelyik csapat meglephető – mondta Kelemen Bálint, a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia egyéni képzője. A veszprémi származású szakember, aki egy több városban működő focisulit is vezet, a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első körével (Uruguay–Dél-Korea 0-0, Portugália–Ghána 3-2) kapcsolatban megjegyezte: a portugálok számára intő jel volt Argentína és Németország botlása, Cristiano Ronaldóék jól koncentráltak Ghána ellen. – Azt gondolom és bízom benne, hogy Portugália megnyeri a csoportot, amelyben Uruguayt várom a második helyre. A dél-amerikaiaknak egy hihetetlenül tapasztalt keretük van, és akadnak fiatalok is, például a Real Madrid játékosa, Valverde, akinek én nagyon szeretem a játékát, sokat lehet várni tőle – vélekedett Kelemen Bálint, aki hozzátette: a portugáloknak és az uruguayiaknak sem lesz könnyű dolguk a folytatásban, de az ő tippje az, hogy ez a páros jut tovább, mert Dél-Korea és Ghána nem képvisel olyan minőséget, amellyel bravúrra pályázhatna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!