Foci

2011.01.13. 12:50

A dobogó tetején

Veszprém, Passau - Két korosztályos és egy női labdarúgó csapat utazott el a közelmúltban a hagyományos labdarúgó tornára a német városba.

Novothny Ottó

Passauban rendezték a 12. nemzetközi teremlabdarúgó tornát, melyen az idén száznégy (!) csapat lépett pályára. Összesen csaknem ezren érkeztek a Duna parti településre, hogy három kategóriában összemérjék tudásukat, felkészültségüket. A magyarok mellett orszták, cseh, német, angol, svájci közösségek neveztek a vetélkedőre.

A veszprémi fiúk a Veszprém FC USE csapataiból álltak össze, míg a hölgyek a Gizella SE színeit is képviselték.
Az 1996-97-es születésűek kezdték meg a kupaszereplést. A mezőnyt húsz alakulat alkotta. A VFC USE (edző: Udvardi Ervin) első ellenfele a TSV 1860 Rosenheim (német) volt,a meccset Irmes Dávid gólja döntötte el (1:0). A fogatókönyv nem változott, csak a rivális: a második meccsen a szintén német Karlsruher SC ellen újabb egyetlen Irmes találat esett (1:0).

A csoport harmadik meccsén az osztrák Rapid Wien ellen Kovács Botond és Horváth Patrik góljainak köszönhetően megszületett a harmadik magyar siker (2:1). Végül, már a továbbjutás tudatában a Hamburger SV-től 8:1-re kaptak a ki a srácok.
Az egyenes kieséses rendszerben azonban az FC Nürnbergge lszemben már nem tudott kellőképpen felpörögni a VFC, így a 2:0-ás vereség egyben a hetedik hely megszerzését jelentette. A tornát a német Hertha Berlin együttese nyerte meg.


A fiatalabbakat (1998-99-es születésűek) Kozma Csaba edző vezette és rögtön a házigazdák ellen indítottak. Meggyőző teljesítményük az eredményben is tükröződött, a 8:0-hoz Kun Bertalan 2, Kelemen Bálint 2, Nyikus Zsombor, Szegi Mátyás, Tánczos Richárd, Hegedűs Ábel járultak hozzá góljaikkal. Következett a Deggendorf, ahol Kun találat (1:0) döntött. Végül az Aunkirchennel szemben 7:3-ra nyertek a veszprémiek, akiknél Kun 2, Liszi Márk 2, Nyikus, Hegedűs, Kiliti Róbert voltak eredményesek.

A legjobb négy közé jutásért a Regent gázolták gázolta el a VFC USE, a 4:1-es győzelemhez Kun és Nyikos két-két alkalommal talált a kapukba. Újabb hazai társulattal nézett farkasszemet a Kozma-együttes: az FC Passau ellen Kun góljával léphettek tovább (1:0). A fináléban a Fürstenfeldbruck nem tudott kifogni a tavalyi kupagyőztesen: Kun és Tóth Bence góljaival 2:0-ra diadalmaskodtak.

A veszprémiek így a tavalyi sikerüket bravúrosan megismételték, ráadásul a torna legjobb játékosának Kun Bertalant választották a szakemberek.
A Gizella SE szereplését nem kísérte szerencse: Laki Zoltán edző tanítványai mindhárom csoportmeccsüket elveszítették, így nem folytathatták a küzdelmeket. A Bayern Münchentől 2:1-re (a gólt Varga Kinga rúgta), a Regensburgtól 4:1-re, a Deggendorftól 2:0-ra kaptak ki. Itt is a tavalyi nyertes osztrák Neulengbach megvédte címét.

A veszprémiek természetesen a hagyományoknak megfelelően megismerkedtek a vendéglátó város látványosságaival, illetve résztvettek a búcsúesten is, ahol a szervezők a 212-es tornára is meghívták őket.

A veszprémi küldöttség vezetője okadszor volt Matolcsi István. A sportvezető elmondta, hogy tizenegyedik alkalommal vettek részt a testvérvárosi rendezvényen. Még az első esztendőben ezüstérmet szereztek, majd ezt követően a negyedik helyezés volt a legsikeresebb, egészen tavalyig: akkor a veszprémiek nyertek. Ezt most megduplázták, hiszen másodszor si a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!