Foci

2011.06.14. 05:02

Harmadosztály: Búcsúzóul hatos

Megyei körkép - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a megyei csapatok közül a pápaiak nyerték a presztízs-, a fürediek a megyei rangadót.

Munkatársainktól

Lombard II-Haladás II

1:0 (0:0)
Pápa, 100 néző. V.: Görög. Lombard Pápa II: Hajgató - Kiss T., Borsos, Karácsony, Enyingi - Horváth T., Grőber, Kaszás - Páli (Tóth M. 68.), Somogyi, Csepregi (Király B. 90.). Edző: Nagy Mihály. Szombathely II: Dombó - Tar (Hanzl 46.), Szeles, Zsirai, Bodó - Németh, Gugcsó, Radó, Czafit (Tóth L. 58.) - Dancses, Király V. (Tóth D. 68.). Edző: Simon Attila.
 
A mérkőzés első részében agresszívan és lendületesen játszott a Lombard II. Ezután a Haladás komoly fölényben játszott és közel állt a vezetés megszerzéséhez, de kihagytak több lehetőséget is. A második félidőben változtattak a hazaiak és kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A 65. percben egy kapu előtti kavarodásnál a játékvezető 11-est ítélt, majd második sárga lappal kiállította Kiss T.-t. A büntetőt Hajgató bravúrral hárította. A 76. percben Horváth T. adott be jobb oldalról és Csepregi fejelt a hálóba. A hátralévő időben a hazaiak közül mindenki védekezett.
Dicséretet érdemelnek a sok ifjúsági játékossal felálló hazaiak.
Jó: az egész Pápa, Hajgató a mezőny legjobbja, ill. senki.

 

 


Várpalota-Balatonfüred

0:3 (0:0)
Várpalota, 100 néző. V.: Szabó. Várpalota: Radnai - Bíró, Kovács, U, Csupor, Szurok (Szeleczki 46.)  Pavelka, Marton (Cziráky 71.), Kaufmann (Borbás 59.), Humli, Fülöp. Edző: Hardi János. B.-füred: Lantai - Marton, Klauz, Banai, Tóth (Gosztola 81.) - Bognár, Molnár (Nagy 68.), Krén  Marosvölgyi, Gábor, Kovács. Edző: Lantai Balázs.
A meccs elején a hazaiak veszélyeztettek, majd a 35. percben Kovács második sárga lapja után emberhátrányba kerültek. Fordulás után a 70. percben Nagy egyedül vezette kapura a labdát, és Radnai mellett a kapuba gurított, 0:1. A 74. percben Tóth 18 méteres lövése kötött ki a hálóban, 0:2. A 77. percben Gábor lövése kipattant Radnairól, Marosvölgyi higgadtan a kapuba helyezett, 0:3. A tíz emberre fogyatkozott és a végére elfáradt hazaiak ellen a fürediek teljesen megérdemelten nyertek.
Jó: senki, ill. Marosvölgyi, Nagy, Gábor.


Répcelak-Badacsonytomaj/Tapolca.

3:1 (2:0)
Répcelak, 100 néző. V.: Szántai. Répcelak: Horváth - Takács, Koncz, Balassa, Kiss - Vágvölgyi (Széles 90.), Varga T. (Orbán 86.), Csordás, Balikó  Varga G., Tóth Zs. (Szántó 73.). Edző: Elekes Zoltán. Badacsonytomaj/Tapolca: Osbáth - Németh A., Bárány, Németh R., Lukácsa - Balogh, Csala, Tóth, Szőcze - Kiss, Mayer. Edző: Németh István.
Ünnepélyes percek vezették be a hazaiak számára fontos meccset, átadták az új fedett lelátót és az elektromos eredményjelzőt. A 10. percben Balogh gólba tartó labdáját Koncz vágta ki. A 19. percben Csordás szabadrúgását Balassa fejelte a kapuba, 1:0. A 29. percben Tóth bólintott a kapuba, 2:0. A második félidő első mozzanataként Szőcze indításával Balogh lefutota védőjét, pontos beadását Kiss lőtte a kapuba, 2:1. Hazai fö-lény mellett a 88. percben Csordás lövése a kapufáról pattant a hálóba, 3:1.
A sérülések miatt négy kezdőjátékost nélkülöző vendégek könnyedén megadták magukat a bennmaradást kiharcoló hazaiak ellen.
Kiállítva: Balogh 90. perc.
Jó: Balassa, Koncz, Balikó, ill. Osbáth, Németh A.

 

A Bakony-csoportban a góllövőlistát két soproni vezeti, Polareczki Roland (23 találat) és Bausz Róbert (22). A legjobb veszprémi, Kiss Márton (Badacsonytomaj, 17) a 4., majd 6. Marosvölgyi Tamás (Balatonfüred, 15). Őket követi két pápai, Palkó Dávid és Csepregi Tamás, egyaránt 11-11 góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!