Foci

2011.09.11. 16:57

Helyszíni tudósítás: Kozármisleny-Veszprém FC NB II-es labdarúgó mérkőzés

Pokoli kánikulában készülődtek a csapatok az NB II-es labdarúgó bajnokság negyedik fordulójának mérkőzésére. A kozármislenyi stadionban 33 fok és csaknem telt ház, 500 néző fogadta a résztvevőket.

Novothny Ottó

Barna Gábor játékvezető sípjelére a hazaiak Sólyom - Fodor, Tasselmájer, Balaskó, Fellai - Ato, Koller, Nagy, Andruskó - Rácz, Godslove összeállításban léptek pályára. Edző: Márton Gábor. Veszprém FC: Kádár - Garai, Hegedűs, Lang, Leitold - Hevesi_Tóth, Thiago, Burcsik, Gomez - Alex, Novothny. Edző: Vágó Attila.

A 2. percben szabadrúgás után  előbb Rácz, majd Godslove találta telibe a felső kapufát, ijesztő kezdés. Vágó mester: "ébredj már fel!" kiáltással keltegette csapatát.

Folyamatosan  a hazaiaknál van a labda, a vendégek kétségbeesve védekeznek.

9. perc: Godslove a semmiért kapott szabadrúgást a kaputól 18 méterre, Rácz  a hosszú sarok felé csavart, Fodor az ötös bal sarkán még le is vehette a labdát, majd félfordulattal a kapuba lőtt, 1:0.

11. perc: Ato lódult meg a jobb oldalon, beadás helyett kapura szánta a labdát, az a másik oldalon kiszállt a pályáról.

Csendesedett a hazai támadókedv, mezőnyben pattogott a labda.

21. perc: Lang kapott érthetetlenül sárga lapot.

25. perc: Thiago jobb oldali beadását Novothny közelről szorongatott helyzetből kapu mellé gurította, a másik oldalon érkező Burcsik visszaívelt, Alex az ötös sarkán álló Thiagohoz passzolt, aki kapu mellé lőtt.

Feléledt a Veszprém, Garai jobb oldali beadását Alex mellel feldobta, majd elvetődve lőtt, Balaskóról szögletre pattant a labda.

34. perc: Novothny 11 méterről centikkel fejelt a kapu mellé.

35. perc: Balaskó helyett Kovács lépett pályára.

Vége az első félidőnek. A vendégek zavarodottan kezdtek, a mislenyiek rohamaival szemben felkészületlenek voltak és hátrányba kerültek. A folytatásban a VFC összeszedte magát és egyenrangú ellenfélnek bizonyult, noha klasszikus gólhelyzetet nem sikerült kialakítania.

A haziaknál Homolya, Laki, Asztalos, Eszlátyi, Vég, Karacs ülnek a kispadon, míg a VFC-ben Kiss, Szöllőskei, Ihász, Schleer, Nikolin és Farkas kaphat játéklehetőséget a szünet után.

Csere: Gomez helyett Nikolin, megkezdődött a második félidő.

47. perc Ato futotta le a védelmet jobb oldalon, lövése pillanatában Leitold vetődött jó ütemben a labda útjába.

48. perc az ötös jobb sarkán Novothny csúsztatta meg fejjel a labdát, a másik oldalon nem érkezett senki

51. perc: a jobb oldalon lábról, lábra szállt a labda, Alex, Nikolin, majd Garai, utóbbi az alapvonal közelébőll középre ívelt, Alex két méterről a kapuba bólintotta a labdát, 1:1.

52. perc: Andruskó helyett Asztalos.

55. perc: Burcsik sárga lap lerántásért.

56. perc: Burcsik helyett Szöllőskei.

59. perc: előreívelést Hegedűs éppen Godslove lábára fejelt, a támadó 14 méterről centikkel lőtt a kapu fölé.

61. perc: Koller rúgta fel Szöllőskeit, sárga lap.

A 62. perc ben Alex vágta előre remekül a labdát, Nikolin önzetlenül középre gurított, Novothny elől egy centivel szedte fel a labdát Sólyom.

68. perc: Godslove helyett Laki lépett pályára.

69. perc: Novothny passzolt Alexhez, a visszakapott labdára Sólyommal csapott össze, a játékszer Nikolin elé perdült, aki kisodródva kapu fölé lőtt.

Változatlanul a vendégek támadásaiban volt több veszély, a 70. percben Nikolin perdített Novothny elé, a lövést Sólyom védte.

Újabb elképesztő védelmi hiba után szerzett vezetést a Kozármisleny: a hazaiak szabadon vihették fel a labdát a jobb oldalon, a beadás kiperdült, Fodor visszarúgta a kapu elé és a védők "segítségével" Laki  a hosszú sarokba fejelt, 2:1.

75. perc: Alex helyett Schleer, aki aztán még ebben a percben sárga lapot is kapott.

A 81 percben eldőlt a meccs: a hibát hibára halmozó veszprémi védők között Ato cselezgetett, majd a kilépő Laki elé gurított, aki a 11-es pontról zavartalanul lőtt a hálóba, 3:1.

A 85. percben ismét szép mislenyi támadás végén Ato oda fejelhette a labdát, ahová akarta: a kapu mellé bólintott.

87. perc: Ato fűzte be a teljes bakonyi védelmet, 14 méteres lövését Kádár bravúrral védte, a szöglet után az ötösön belül rendezett tűzijátékot a Misleny, végül a védők nagy nehezen felszabadítottak.

A VFC a szezon legrosszabb játékával rukkolt elő, a teljes csapat csődöt mondott, különösen a védelem sebezhetősége volt elgondolkodtató.. Ugyanakkor a házigazdák jól teljesítettek és teljesen megérdemelten nyertek.

Márton Gábor: _ Ahogy megbeszéltük, erősen kezdtünk, utána viszont érthetetlen módon visszaestünk. Végül megérdemelten nyertünk,mert sokadszor akartuk ellenfelünknél jobban a győzelmet.

Vágó Attila: 1:1 után gyenge játék alakult ki, aztán mi két óriási helyzetet kihagytunk és végül a Misleny megérdemelten győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!