Foci

2012.01.25. 06:11

Harc a döntőért - Négy közé kerülhet a veszprémi gárda a kupában

Veszprém - Bejuthat a futsal Magyar Kupa négyesdöntőjébe a veszprémi együttes, amelynek ehhez szerda este az NB I-es Nagykáta otthonában kell helytállnia.

Horváth Gábor

Történelmi tett előtt áll az 1. Futsal Club Veszprém. A megyeszékhely tavaly nyáron megalakult, NB II-es együttese az első osztályban szereplő Nagykáta otthonában vívhatja ki a legjobb négy közé jutást a Magyar Kupában. Az első - Veszprémben játszott - találkozót 5:1-re nyerték a hazaiak.

- Előnyünk miatt kicsivel nagyobb esélyünk van a továbbjutásra, mint ellenfelünknek, de nem szabad elfelejteni, hogy ők NB I-esek és nálunk régebb óta űzik ezt a sportágat - mondta el Németh Gábor.

A veszprémiek szakvezetője kiemelte: komoly hangulatra számítanak a 19.30-kor kezdődő találkozón. A hazaiakat várhatóan több száz néző buzdítja majd, de a vendégek sem maradnak szurkolók nélkül. Az egyesület egy drukkerekkel teli kisbuszt indít Nagykátára.

- Bízom benne, hogy a mi játékosainkra is pozitív hatással lesz a nagyszámú közönség. Főképp, hogy veszprémi szurkolók is ülnek majd a lelátón. Ők minden hazai meccsen nagyon sokat segítenek a csapatnak, köszönjük, hogy ezúttal idegenben is buzdítanak minket. A csapatösszeállítást tekintve kellemes gondjaink vannak, mindenkire számíthatok, teljes a keret.

Már korábban felmerült, hogy amennyiben a bakonyiak bejutnak a négy közé, meg is rendezzék az ország legjobbjait felvonultató kupafinálét.

- Továbbra is tervezzük, hogy megpályázzuk a négyesdöntő rendezését. Még nem ismerjük ennek pontos feltételeit, és addig nem is akarunk lépni, amíg nem biztosítottuk be tagságunkat a legjobb négy között - válaszolta érdeklődésünkre Rajki Tamás, a futsalosok ügyvezető elnöke.

Időközben folytatta bajnoki menetelését a csapat, amely a 16. fordulóban 8:2-re győzte le a Tolna-Mözs együttesét. Az NB II Nyugati csoportjában listavezető veszprémiek gólszerzői: Finta 4, Hazuga, Szabadfi 2, Bényi.

 

Még két másodosztályú van talpon

Egy csapat már kvalifikálta magát a Magyar Kupa négyesdöntőjébe. A szegedi ÚTC a Ferencváros csapatát ejtette ki, ami azt jelenti, hogy már csak két NB II-es együttes, a Rákosmenti FC és a Veszprém van versenyben. Közülük előbbinek minimális az esélye a továbbjutásra. A maradék három meccset szerda este rendezik (zárójelben az első találkozó eredménye): 18.30: Rába ETO-Rákosmenti FC (13:3). 19.30: Berettyóújfalu-Üllő FC Cső-Montage (2:3). 19.30: Nagykáta SE-1. FC Veszprém (1:5).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!