Foci

2012.03.10. 08:04

Puding, próba, evés

Várpalota - Találos kérdés: melyik az a labdarúgócsapat, amelyik az utolsó előtti helyen zárta az őszi idényt, a tavaszit mégis sereghajtó pozícióban kezdi majd el?

Horváth Gábor

A Várpalotai BSK-val történt meg ez a kellemetlen eset, az NB III Bakony-csoportjában szereplő együttes épp egy Veszprém  megyei  társgárda, a Badacsonytomaj visszalépésével vált sereghajtóvá a téli szünetben.

- Az biztos, hogy a tavalyihoz képest most jobban sikerült a felkészülésünk, de a puding próbája az evés - kezdte az elmúlt hónapok értékelését Balogh Zoltán.

A várpalotaiak szakvezetője elmondta, többek között a felcsúti és székesfehérvári utánpótláscsapatokkal találkoztak a téli szünetben, játszottak edzőmeccset az NB II-es Veszprém FC-vel, és részt vettek a Füred-kupán is. Az edző a felkészülési mérkőzésekből azt szűrte le, hogy csapata védekezése nagyjából összeállt.

- Sikerült egy megfelelő tengelyt kialakítani, rutinosabbak lettünk, miközben továbbra is fiatal az állomány. A védekezésünk talán rendben lesz. Ami a támadójátékot illeti, bízom benne, hogy a korábban az Újpest II-ben is szereplő Erős Dávid, illetve a Zircről hozzánk csatlakozó Bogdán István jó erősítést jelent.

Balogh Zoltán megjegyezte: tisztában vannak vele, hol a helyük.

- Mindenképpen szeretnénk feljebb kapaszkodni a tabellán. Túl akarunk lépni azon, hogy csupán egy szimpatikus csapat vagyunk. Hellyel-közzel most már eredményeket akarunk produkálni.

A Várpalotai BSK ősszel bizony nem kényeztette el a szurkolóit, hiszen tizennégy mérkőzésből mindössze hármat sikerült megnyernie, a többin vereséget szenvedett. A kilencpontos alakulat négy egységgel van lemaradva az előtte álló Körmend csapatától.

A harmadosztályú csapatok sorosolása - ide kattintva!

Megyei rangadóval nyit az együttes

A várpalotai együtteshez öt újonc érkezett a téli bajnoki szünetben, négyen pedig távoztak a keretből. A VBSK Híró Krisztiánt, Kellner Zsoltot, Erős Dávidot, Jelencsics Józsefet, valamint Bogdán Istvánt igazolta, míg Új Tamás, Kovács Gábor, Györök Zoltán, valamint Zámbó Krisztián másutt folytatja pályafutását. A Várpalota szombaton 14.30-kor megyei derbivel, a Balatonfüred otthonában kezdi el a tavaszi küzdelemsorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!