Foci

2012.09.07. 09:31

Andorrában kezdődik a vb-selejtező

Péntek este, 20.30-tól Andorrában vívja első világbajnoki selejtező mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink szeretnének 28 év után ott lenni a 2012-es brazíliai viadalon.

Bobory Balázs

Az út rögös lesz...

A magyar válogatottnak a selejtezők során nem csak a világ egyik legjobb csapatával, Hollandiával kell összemérnie kétszer is az erejét, hanem a remek futballistákat magáénak tudó török csapattal, az örök riválissal, Romániával, az utóbbi években fejlődést mutató Észtországgal, illetve a legkönnyebnek tűnő ellenféllel, Andorrával.

Akárhogy nézzük, nyolc kőkemény összecsapás biztosan vár Egervári Sándor legénységére, és csak remélni tudjuk, hogy a miniállam elleni péntekii nyitány, illetve majd a magyarországi visszavágó a könnyed kötelező feladatok közé sorolható. Persze, hiába Andorra péntek este az első ellenfél, ha elbizakodottan, nagy mellénnyel lép pályára a magyar válogatott, könnyedén megszenvedhet ellenfelével.



– A korábbi esetekben a harmadik hely előrelépést jelentett, ezért lehetett részsikerként elkönyvelni, noha az is kiesést ért. Az előző Eb-selejtezőn megszerzett harmadik hely után viszont ez már nem siker. Szeretnénk előrelépni, azaz a cél a második, vélhetően pótselejtezőt érő pozíció” – mondta a Egervári Sándor az MTI-nek. Éppen ezért még csak belegondolni sem szabad abba, hogy pontokat veszít pénteken a piros-fehér-zöld társaság, egy önbizalom növelő győzelem kell, mivel kedden már Hollandia lesz a mieink vendége a Puskás Stadionban.

– A második pozícióért négy válogatott lehet harcban, a miénken kívül a török, a román és az észt. Vélhetően nagy körbeverés lesz a csapatok között, nagyon kiélezett küzdelemre számítok, ezért rendkívül sokat jelenthet a továbbjutás szempontjából, ha valamely gárdának sikerül pontot rabolnia a hollandoktól – mondta Egervári, aki kiemelte, a 2. hely megszerzéséhez egy bravúr kevés lesz. A magyar csapatban van potenciál, hogy ezt ki tudja-e aknázni a társaság, vagy sem, arra csak a jövő ad választ.

– A futballisták nagyon jól összecsiszolódtak. Ez a válogatott bárki ellen képes dominálni, sőt, a nyári felkészülési meccsek alapján akár az utolsó negyedórában is képes erre fejlettebb futballkultúrát képviselő együttessel szemben – zárta szavait Egervári.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!