Foci

2013.02.01. 12:06

Ismét kötelező mérkőzés előtt a futsalosok

Újabb fontos mérkőzéshez érkezett a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata, amely egy győzelemmel jelentős lépést tehet a kiesés elleni harcban.

Horváth Gábor

Hétfőn a Debrecen együttesét fogadja az 1. Futsal Club Veszprém, amely az előző körben érzékeny vereséget szenvedett a közvetlen rivális Üllő FC Cső-Montage otthonában.

Most újabb alsóházi rangadó áll a bakonyiak előtt, a kilencedik helyen álló csapat a tabella tizedikjét, az eddig egy ponttal kevesebbet szerző DEAC-ot látja vendégül. - Készülünk az alsóházi rájátszásra, amelyet természetesen minél több ponttal szeretnénk elkedzeni - nyilatkozta lapunknak Rajki Tamás, a veszprémiek ügyvezetője.

A futsal NB I alapszakaszából még három forduló van hátra. A rájátszásban alsó- és felsőházban küzdenek a csapatok, az már eldőlt, hogy a Veszprém utóbbi, öttagú mezőnyben lesz érdekelt.

 

A futsalosok (elől Tar, mögötte Leitold) a kiesés ellen harcolnak (Fotó: Penovác Károly)

Az együttesek az alapszakaszban szerzett pontjaikat viszik magukkal. Az utolsó helyezett automatikusan kiesik, az előtte végzett két leggyengébb pedig osztályozót játszik.

- Látjuk a hibákat és úgy gondolom, nincs olyan problémánk, amit ne lehetne a folytatásban kijavítani. A társaság már az NB II-ben is bizonyította, hogy a nagy tét jó hatással van rá, bízom benne, ez most is így lesz.

Mindenképpen alkalmasnak találom az együttest az első osztályú tagságra - jelentette ki Rajki Tamás, megjegyezve: fontos derbi előtt állnak, de semmiképpen sem szeretnék, ha a nagy elvárás görcsösséget okozna.

A Németh Gábor vezette csapat hétfőn 18.30-kor fogadja a Debrecent a Március 15. úti sportcsarnokban.

Érdekesség, hogy a csarnok hamarosan válogatott futsalmérkőzésnek is otthont ad, Magyarország legjobbjai február 12-én Szlovénia nemzeti együttesével mérik össze tudásukat barátságos keretek között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!