Foci

2014.11.01. 18:52

Nagyon kellett a siker az Ajkának

Ajka – Nagyon fontos mérkőzést nyert az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben: a Soroksárt simán verte, így feljebb lépett a tabellán a 11. helyre.

B. Virág Rita

FC Ajka-Soroksár
2:0 (0:0)


Ajka, 200 néző. V.: Barna (Kóbor, Kiss B.). FC Ajka: Jánosa - Asztalos, Pákai, Mogyorósi, Köles - Csordás, Weitner (Németh L. 46.), Gunther, Major (Lattenstein 73.) - Szabó Zs., Sowunmi (Mihalecz 87.). Edző: Zoran Kuntics.

Soroksár: Holczer - Simita, Pandur, Farkas, Tóbiás - Szabó R., Lannert, Hodgyai (Kocsis 60.), Péter - Nyilas, Lovrencsics. Edző: Varga Attila.

Gól: Gunther az 55. és a 92. percben.

Sárga lap: Pnadur a 45., Simita a 82. percben.

A 3. percben hazai szögletet követően Szabó Zs. 20 méteres lövését blokkolták a vendég védők. A 10. percben jobboldali ajkai támadást követően Major kecsegtető helyzetből, 16 méterről centikkel lőtt a léc fölé. A következő tíz percben kemény csata folyt a két tizenhatos között. Ezután Nyilas, majd Csordás Sz. lőtt távolról a léc fölé. A 27. percben Lovrencsics került ziccerbe, de 14 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Két perccel később, a 29. percben Sowunmi átadásával Szabó Zs. került helyzetbe, 12 méteres próbálkozását Holczer lábbal hárítani tudta. A 31. percben egy távoli vendég szabadrúgás a jobboldali kapufáról vágódott ki. Az első félidő utolsó öt perce a vendégeké volt, Nyilas 20 méteres lövését hárította Jánosa, majd Lovrencsics kecsegtető helyzetből 15 méterről lőtt a jobb kapufa mellé. A 44. percben pedig Jánosának kellett kivetődve mentenie Péter elől.

Az FC Ajka (balról Major, labdával Asztalos) magabiztosan győzte le a Soroksárt és nagyon fontos három pontot szerzett (Fotó: Penovác Károly)

Nagyobb lendülettel kezdett a szünet után az FC Ajka: a 47. percben Sowunmi próbálkozását ütötte ki mezőnybe Holczer. Az 50. percben egy baloldali hazai szögletet követően a gólvonalról vágták ki a labdát a vendég védők.

Az 55. percben Németh jobboldali szöglete után a kipattanó labdát Gunther 20 méterről a bal alsó sarokba zúdította, 1:0.

Az 59. percben Sowunmi elcsípett egy kirúgást, átadása kissé pontatlanra sikerült, így Szabó Zs. csak a bal kapufa mellé tudta helyezni a labdát. Állandósult az ajkaiak fölénye, egy perc múlva Major 17 méteres lövését védte Holczer. A 65. percben Sowunmi két csel után lőtt, Holczer azonban szögletre ütötte a játékszert. A 76. percben Gunther szöglete után Csordás Sz. 12 méteres fejesét védte Holczer a jobb alsó sarok elől. A 88. percben Németh húzott el a jobboldalon, beadását Szabó Zs. közelről a jobb kapufa mellé perdítette.

Már a hosszabbításban Lattenstein szerzett a vendég térfél közepén, jó ütemben gurított Gunther elé, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába vágta a labdát, 2:0.

Kiegyenlített első félidő után, melyben mindkét csapat nagy helyzeteket hagyott ki, a második játékrészben egyértelműen az FC Ajka irányította a játékot, s ha a kapu előtt jobban koncentrált volna, nagyobb különbség is kialakulhatott volna. A nézők meghálálva a látottakat, vastapssal kísérték az öltözőbe az ajkai játékosokat.

Zoran Kuntics: -  Az első félidő nehéz volt, mert kihagytuk a helyzeteinket. A másodikat viszont kontolláltuk, rúgtunk két gólt és volt még legalább három nagy helyzetünk. Le a kalappal a fiúk előtt.

Varga Attila: - Az első félidő rendben volt, de luxus ilyen helyzeteket kihagyni. Ilyen mulya játékkal, mint amit a második részben mutattunk, nem lehet az NB II-ben futballozni.

Ezek is érdekelhetik