Foci

2015.03.07. 17:30

NB I - Kulcsfontosságú pápai győzelem - A mintaszerű csapatmunka eredményezte a sikert

Pápa - Még egy büntető elrontása is belefért a Dunaújváros elleni hazai meccsébe a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának, amely szombat délutáni 1:0-s győzelmével nagyon fontos lépést tett a nyugodt tavaszi szezon irányába.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Dunaújváros PASE 1:0 (0:0)

Perutz Stadion, 1200 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Kóbor, Huszár).

Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni – Király, Nagy T., Pongrácz, Stieber – Seye, Popin. Vezetőedző: Lengyel Ferenc. Dunaújváros PASE: Nagy G. – Villám, Farkas, Hidvégi, Csehi – Orosz, Lázár, Böőr, Nikházi, Petneházi – Eppel. Vezetőedző: Dobos Barna.

Csere: Jagodics helyett Sluka a 23., Seye helyett Waltner a 73., Pongrácz helyett Gál a 90., illetve Eppel helyett Godslove a 75., Petneházi helyett Jakab a 79., és Böőr helyett Thiago a 84. percben.

Gólszerző: Seye az 59. percben.

Sárga lap: Sluka a 42., Popin a 93., illetve Hidvégi az 50. percben.

 

Hatalmas tétje volt a két együttes összecsapásának az NB I 19. fordulójában, ugyanis a győztes minden bizonnyal egy kis levegőhöz juthatott volna a kiesőzónától való távolodásért hajtó alsóházi csapatok igencsak szoros, mondhatni fojtogató küzdelme közepette. A kezdő sípszó után a pápaiak léptek fel kezdeményezőleg, azonban az első lehetőség a vendégek előtt adódott: a 6. percben Szűcsnek védenie kellett Eppel lövését. A 14. minutumban Király jobb oldali szöglete után Nagy Tamás fejelhetett ígéretes helyzetből, a labda végül kevéssel kerülte el a kaput.

A folytatásban továbbra is a Lombard dominált, viszont megint Eppel szerezhetett volna gólt, majd a 30. percben büntetőhöz jutottak a bakonyaljaiak, miután Lázár felrúgta Seyét a tizenhatoson belül. Csizmadia Csaba volt az ítéletvégrehajtó, akinek a jobb alsó sarokba tartó labdáját Nagy Gergely bravúros vetődéssel hárította a 31. percben. A kimaradt tizenegyes megzavarta a hazaiakat, míg az újvárosiak Nikházi lövése révén kis híján vezetést szereztek, ám Szűcs ezúttal is résen volt. A fordulást követően a Lombard rutinos hálóőrének Orosz távoli szabadrúgása sem okozott gondot.

Aztán az 59. percben Mouhamaodu Seye lecsapott egy eladott labdára, kapura tört, majd 13 méterről higgadtan a hálóba passzolt, 1:0.

A vendéglátók vezető találata után a Dunaújváros magához ragadta a kezdeményezést, a pápaiak pedig kontratámadásokra rendezkedtek be. A hajrához közeledve a korábbi Lombard-játékos Orosz két veszélyes bombáját is hatástalanította a továbbra is remek formában védő Szűcs, illetve egy alkalommal Böőr a kapu fölé tüzelt nagy helyzetből. Lengyel Ferenc tanítványai a mérkőzés végén már csupán az eredmény megtartására törekedtek, amit példás csapatmunkával meg is valósítottak, így rendkívül értékes három pontot szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!