Foci

2015.06.07. 18:55

Elképesztő vereség - Háromgólos előnyről kapott ki a Balatonfüred

Diósd – Hiába vezetett már 3:0-ra a Balatonfüred a Diósd otthonában, végül még pontot sem tudott szerezni. Kihagyott tizenegyes, védelmi megingások, null pont.

B. Virág Rita

Diósd–Balatonfüredi Fc

4:3 (0:3)

Diósd, 200 néző. Vezette: Berényi Tamás. DTC Futball Kft.: Kovács Balázs – Májer Gergő, Gubacsi Zoltán, Girán Máté, Riba Zoltán Dániel – Homonyik Gábriel (Patály János), Kozma Milán (Herczeg Mór), Pintér Dominik (Szamosszegi Gábor), Csanálosi Patrik – Solymos Zoltán, Kokenszky Norbert Imre. Edző: Orenstein József.

Balatonfüredi FC: Megyeri Gábor József – Szöllőskei Péter, Benkó Bence, Pécseli Szilárd, Köbányai Levente – Bánhidi Bence, Aranyi János, Nagy Richárd, Gubicza Gábor – Sárossy Dániel (Krén Ákos), Pavlitzky Balázs. Edző: Földesi Károly.

Gól: Májer Gergő (49.), Gubacsi Zoltán (75.), Benkó Bence (öngól, 78.), Patály János (90.), illetve Nagy Richárd (10., 17., 24.).

Kiállítva: Pintér Dominik (91.).

Nagyszerűen játszott a Balatonfüred, álomszerű kezdés után a 10. percben Sárosi futott el a baloldalon, beadását Nagy Richárd fejelte a diósdi kapuba, 0:1.

A Balatonfüredi FC (pirosban) a tizenegyedik helyen végzett az NB III-as bajnoki pontvadászatban
Fotó: Stiger Ádám

A 17. percben Nagy R. erőszakosan labdát szerzett, kapura tört, a kapust kicselezve lőtt a hálóba, 0:2.

A 24. percben már mesterhármast ünnepelhetett Nagy R., Pavliczky szerzett labdát, lefutotta a védőket és beadását Nagy R. közelről lőtte a kapuba, 0:3.

A szünet után nem sokat kellett várni a hazaiak szépítésére, Májer szerzett labdát, a füredi védők behátráltak, s 16 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1:3.

Az 52. percben az eddig kiválóan játszó Nagy Richárd tizenegyest hibázott.

A 75. percben labdát vesztett a BFC a térfél közepén, a jobboldalról beadott labdát Gubacsi fejelte a hálóba, 2:3.

A 78. percben jobboldali hazai támadást nem tudta kontrollálni a füredi védelem: Csanálosi beadása Benkóról a kapuba pattant, 3:3.

Az utolsó percben jobbodlali támadás végén a labda ide-oda pattogott, a játékszer Patály elé került, aki öt méterről nem hibázott, 4:3.

Csodálatos első félidő után borzalmas második következett a fürediek számára. A második félidő alapján megérdemelt a hazai győzelem, azonban ha az egészet tekintjük, pontot érdemelt volna a Balatonfüred.

Földesi Károly: – Nem ezt mondtam a szünetben. A játékosaim a második félidőben sajnos nem tartották be a taktikai utasításokat.

Az utolsó forduló eredményei

A labdarúgó NB III, nyugati csoportjában a záró fordulót bonyolították le. Az eredmények: III. Kerület–Mosonmagyaróvár 0:1, Győri ETO–Csepel 2:2, Nagyatád–Sárvár 3:0, Rákosmente–Tököl 3:2, Újbuda–Tatabánya 1:2. A BKV Előre–Dorog találkozóról nem érkezett be az eredmény. Ezzel a Balatonfüred a tizenegyedik helyen végzett. A csoportot a Budaörs nyerte 64 ponttal, megelőzve a Győri ETO-t (54) és a Diósdot (47).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!