Foci

2015.07.13. 15:28

Futsal: Győrből erősítenek, a csapat kapitánya visszavonult

Veszprém - Szűk egy hét múlva kezdi felkészülését a megyeszékhely futsalcsapata, amelynek már meg is van az első új igazolása. A csapatkapitány visszavonult, az első számú kapus pedig távozott.

Horváth Gábor

Madarász János együttese július 20-án, jövő hétfőn kezdi el a felkészülést a 2015/2016-os szezonra.

- Egyelőre egy új igazolásunk van, Püspök Péter Győrből érkezik hozzánk. A folytatásban még nézelődünk, néhány játékossal tárgyalásban vagyunk - tájékoztatta a Naplót Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője, aki hozzátette, egy kemény, 5-6 hetes nyári munka vár a csapatra az augusztus végi-szeptember eleji bajnoki rajt előtt. A felkészülésben most először segíti majd külön erőnléti edző a veszprémi futsalosokat.

- A magot egyben tartottuk, igyekszünk több fiatalt is beépíteni a csapatba - fogalmazott Rajki Tamás, aki elmondta: az NB I-es mezőny a tavalyihoz hasonlóan - tízcsapatos lesz, az első hat kerül majd a felsőházba. Első körben a felsőházi tagság megszerzése lesz a bakonyiak célja.

A veszprémiek (kékben Boromisza Dániel) a következő idényben is nagy csatákra számítanak
Fotó: Penovác Károly

A két nagy, a Győr és a Berettyóújfalu mellett a hírek szerint a dunaújvárosi és a szombathelyi alakulat ígérkezik kifejezetten erősnek. (Remélhetőleg, a Veszprém mellett.) Az élvonalban lesz újonc is, a Zalaegerszeg az NB II nyugati csoportjának bajnokaként jutott fel a legjobbak közé.

- A felkészülés alatt több edzőmérkőzést is játszunk, valamint egy alsóörsi edzőtábor is szerepel a programban. A Szombathely, a Berettyóújfalu és a Zalaegerszeg elleni találkozók már le is vannak kötve - árulta el az ügyvezető.

A 1. Futsal Club Veszprém az előző idényt a negyedik helyen zárta a győri Rába ETO, a Berettyóújfalu és a szombathelyi Haladás VSE mögött.

Egy évvel korábban szintén negyedik volt a csapat, amely a folytatásban mindenképpen esélyes arra, hogy végre dobogóra lépjen a legjobbak között.

Reveland a riválishoz szerződött

A 2014/2015-ös idény végén befejezte futsalpályafutását Bényi Kálmán, aki a veszprémi együttes megalakulása óta töltötte be a csapatkapitányi tisztséget. Az ő tapasztalatát és rutinját nem lesz egyszerű pótolni, ahogyan Reveland Zoltán kapus helyettesét sem lesz könnyű megtalálni. A kiváló hálóőr Dunaújvárosba igazolt. Rajtuk kívül Mudra Ákos hagyta el idén a veszprémieket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!