Foci

2016.02.18. 18:04

Egy játékos hiányzik, de bizakodóak az FC Ajkánál

Ajka - Több mint negyven edzés, tíz felkészülési találkozó - ez áll az FC Ajka mögött, amely új csapattal, idegenben kezdi a labdarúgó NB II tavaszi idényét.

Horváth Gábor

A Sopron otthonában kezd az FC Ajka a labdarúgó NB II idei nyitányán.

Veszprém megye jelenlegi elsőszámú futballcsapata kemény tavasz előtt áll. Az együttes csak 14. a tabellán, az utolsó előttit és a sereghajtót, Vácot és a Soroksárt egyaránt négy ponttal előzi meg, az előtte álló Szigetszentmiklós két egységgel szerzett többet a 2015/2016-os szezon első felében.

Az elsődleges cél a bennmaradás bebiztosítása, ehhez közel egy kezdőcsapatnyi játékost igazolt a január elején felálló új, Artner Tamás és Székely Tibor fémjelezte szakmai stáb.

- Úgy gondolom, hasznos időszakot tudhatunk magunk mögött. Most vagyunk túl a negyvenharmadik edzésünkön, emellett tíz felkészülési találkozón léptünk pályára - reagált érdeklődésünkre csütörtökön Székely Tibor vezetőedző.

Székely Tibor (jobbra) több mint negyven edzést vezényelt a téli bajnoki szünetben új csapatának
Fotó: Penovác Károly

A szakembertől megtudtuk, a tervezett erősítéseket nagyjából sikerült megvalósítani.

- Jól tudtunk igazolni, a vezetőség maximálisan partner volt. Talán egyetlen hiányunk akad, még egy góllövő csatár hiányzik a keretből. A csapat támadójátéka sokat fejlődött, de a döntéseknél érződik ez a hiány.

Székely Tibor kiemelte: az NB II-es mezőny most nagyon erős és az érintett csapatok a végsőkig fognak küzdeni a bennmaradásért. Az ajkaiaknak a 15 tavaszi meccsből ráadásul tízet idegenben kell megvívniuk.

- Az elsődleges cél, hogy a csapat megtartsa másodosztályú tagságát. Én nagyon bizakodó vagyok, szerintem a keret ereje alapján a legjobb tíz között a helyünk, ám most nehéz pozícióból kel indulnunk. A játékosok közül sajnos nincs mindenki azonos erőállapotban, ugyanakkor jól építkeztünk, nagyon várjuk már a rajtot. Egy remek alakulat otthonában kezdünk, a soproniak fiatalok, sokat futnak. Igazi játszó csapatról van szó, amely egységes, a keretük adva volt, csak néhány helyen változtattak - fogalmazott a vezetőedző. A tizenegyedik helyen telelő Sopron három ponttal áll jobban, mint az FC Ajka. Az összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik.

Kilenc új játékos került a keretbe

Az ajkaiak Czár Richárdot, Csehi Tamást, Melczer Vilmost, Petneházi Márkot, és Sóron Tibort igazolták le Dunaújvárosból, Fodor Marcell és Szöllősi Ferenc Zalaegerszegről érkezett, Hajba Tamás a Gyirmót FC Győrtől, Kollega Krisztián pedig a Szigetszentmiklósi TK-tól tette át székhelyét. A távozók: Gunther Zsolt, Besztercei Attila, Sándor István, Czirjék Zoltán, Olasz Dénes, Pesti Dávid, Kovács Dániel, Merk Milán, Vittman Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!