Foci

2016.03.01. 18:41

Egyenrangú utánpótlás együttműködés

Veszprém - Hosszútávú együttműködési megállapodást kötött egymással a Veszprémi Focicentrum Utánpótlásnevelő Sport Egyesület (VFC USE) és a Győri ETO FC.

Szabó Zsuzsanna

 
- A magyar labdarúgás megújulásához nem csak szavakra, de tettekre is szükség van. Ennek a szemléletnek a tükrében született meg a Győri ETO FC és a VFC USE közötti stratégiai együttműködési megállapodás - mondta Tarsoly Csaba, az ETO tulajdonosa a Veszprémben tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, a 2007 óta működő Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium célja, hogy biztos bázist teremtsen a Győri ETO FC és most már a veszprémi klub utánpótlás nevelésére számára is. Emellett elismerően szólt a Veszprémben közel tíz éve, Rugovics Vendel szakmai irányítása alatt működő labdarúgó utánpótlás képzésről.

Klement Tibor, a győri egyesület ügyvezető igazgatója elmondta, az egyenrangú együttműködés lényege, hogy továbblépési lehetőséget nyújtson a Veszprémben játszó tehetségek számára.

Az itt tanuló labdarúgók a szakmai döntést követően a győri labdarúgó akadémián folytatják szereplésüket, tizenkilenc esztendős korukig kollégiumi benntlakásos formában, ahol a sport mellett gimnáziumban is tanulnak majd.

A kétoldalú megállapodás az oda-vissza történő átjárhatóságot is lehetővé teszi a labdarúgók számára. Ennek értelmében nem csak Veszprémből - évente legfeljebb három - játékos kap lehetőséget Győrben, de onnan kölcsönjátékosként vissza is térhetnek.
Példaként említették Leitold Tamás nevét, aki az ETO-ban való szereplését követően visszatért és ma a Veszprém másodosztályú felnőtt csapatának tagja.

A szerződés további pontja még:  amennyiben egy játékossal a jövőben profi szerződést kötnek, úgy a vételi árból a veszprémi klub is részesedik majd.

Irmes Zsolt, a VFC USE elnöke kiemelte, a két fél már aláírta a szerződést, jelenleg is három helyi játékos, Szabó Bence, Meiczinger Bence és Sárosi Dávid edz Győrben.  Lang Ádám, korosztályos válogatott pedig jövő nyáron, tanulmányai befejeztével csatlakozik az ETO csapatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!