Foci

2016.03.25. 12:55

Locsolás után derbi - Hétfőn 18-tól fogadja a Perutz a Veszprémet

Megyei körkép - A labdarúgó megyei I. osztályban a húsvéti ünnepek ideje alatt két fordulót is megrendeznek. Ráadásul hétfőn a tavasz leginkább várt rangadójára is sort kerítenek, ekkor fogadja ugyanis az ezüstéremre hajtó Pápai Perutz a listavezető VLS Veszprémet.

B. Virág Rita

A pápaiak gólfelelőse Venczel Zoltán, aki eddig összesen 26 találatot szerzett, s ezzel vezeti a mesterlövészek listáját.

- Úgy gondolom, az őszhöz képest sokat erősödtünk, sokkal jobb a csapatunk, mint az idény első felében. Egységesek vagyunk és az elmúlt hetekben elért eredményeink miatt is, kellő önbizalommal várjuk az előttünk álló feladatokat - nyilatkozta a 21 esztendős csatár, aki az egykori NB I-es Lombard Pápában is egy bajnokin és több Ligakupa mérkőzésen is pályára lépett.

A fiatal csatár védőként kezdte pályafutását, és a Lombard Pápa megszűnését követően Veszprémbe igazolt az NB III-ba. Ott azonban nem érezte jól magát, úgy fogalmazott, nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerette volna, s így csak öt mérkőzésen lépett pályára, aztán hazaigazolt Pápára.

A Pápai Perutz szakvezetője, Marton Miklós azonban meglátta Venczelben a lehetőséget és előre tette a csatársorba. A tréner meglátása jogosnak bizonyult, hiszen Zoltán már 26 gólnál jár. A legutóbbi négy mérkőzésen például tizenegy találatot jegyzett.

- Szombaton a sereghajtó Peremartonnal csapunk össze, de azon a bajnokin nem szerepelhetek, mert kisárgultam. Így viszont rápihenhetek a hétfői rangadóra a Veszprém ellen - tudtuk meg a csatártól.

Venczel Zoltán aláhúzta, kétsége sincs afelől, hogy hazai pályán legyőzik a veszprémieket. Ugyan szoros ütközetet vár, de úgy véli, 3:2-re meg tudják nyerni a mérkőzést.

Gunther Zsolt, a VLS Veszprém középpályása érthetően másképp vélekedik erről a rangadóról.

- Először is szombaton Csetényben szereplünk, ahol én még sosem játszottam. Úgy tudom, igazi katlan a csetényi pálya, ahol mindig sok néző látogat ki a csapat meccseire és épp ezért mindig jó a hangulat is. Biztos vagyok benne, hogy a csetényiek fenik ránk a fogukat, a listavezetőt mindenki szeretné legyőzni, ezzel mi pontosan tisztában vagyunk - fogalmazott Gunther, aki az ősszel még az NB II-es FC Ajkát erősítette.

A váltásról elmondta, Artner Tamás és Székely Tibor új csapatot épít, s az elképzeléseikbe ő nem illett bele.

- Kilenc évet töltöttem Ajkán, s megmondom őszintén, kifejezetten jót tett a környezet változás. Ajkára továbbra is visszajárok, heti kétszer edzést tartok az U9-es csapatnak. Viszont nagyon jól érzem magam mind a VLS Veszprémnél, mind az NB I-es futsalosoknál - mondta a játékos.

A rutinos labdarúgó kitért a hétfői rangadóra is. Szerinte, ha Veszprémben tartanák, akkor szinte biztosan magukra fogadna. Idegenben azonban keményebb, nehezebb, küzdelmesebb összecsapásra van kilátás, ám ettől függetlenül a három pont megszerzése a listavezető VLS Veszprém célja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!