Foci

2016.03.18. 17:09

VBSK kontra Péti MTE

Megyei körkép - A forduló derbije a mezőny legnagyobb szomszédvári ütközete. Várpalota kontra Pétfürdő szombaton a labdarúgó megye I-ben.

Horváth Gábor

VBSK-Péti MTE

A várpalotaiak a hatodik, a pétfürdőiek a tizennegyedik pozícióból várják az összecsapást, az erőviszonyok ennél kiegyenlítettebbek, hiszen utóbbitól a téli szünetben nyolc pontot levontak. A szomszédvári párharc ugyanakkor a helyezéstől, aktuális formától függetlenül mindig nagy derbi. A felek vélhetően most is harcos, izgalmas meccset vívnak. Várhatóan az érdeklődés is nagy lesz, erre a rangadóra rendre megduplázódik a nézőszám a palotai stadionban.

- Mindenki tudja, ebben a párharcban nem lehet jósolni, háromesélyes a meccs - válaszolta a Napló érdeklődésére Pencz Norbert, a VBSK edzője, aki emellett egyértelművé tette: csak a győzelmet tartja elfogadhatónak csapatától. - A döntetlen nem jó, azt már a múlt héten elpasszoltuk (a Palota a Fűzfő otthonában egy 91. percben kapott góllal végzett 1:1-re - a szerk.). Sajnos a sérülések szempontjából egyelőre nagyon szerencsétlen a tavaszunk, Uj Tamás, Kuti Dániel és Szurok Viktor is hosszabb időre kiesett. Nélkülük más lesz, de keretünk elég erős ahhoz, hogy sikeresek tudjunk lenni, és a pétieknek is lesz fontos hiányzójuk, Kaufmann Attila eltiltott - tudtuk meg a szakembertől, akinek a véleményét a játéknap többi párosításával kapcsolatban is kikértük.

A két együttes ősszel is hatalmasat csatázott, akkor a pétiek bizonyultak jobbnak, 2:1-re nyertek 
Fotó: Nagy Lajos


Devecser (4.)-Gyulafirátót (9.): „Mindkét csapat jól, szép sikerekkel kezdte a tavaszt, bármi lehet, én drukkolok a Rátótnak, a Devecser előttünk van, jó lenne, ha megcsípnék.”

Ajka Kristály (7.)-Úrkút (2.): „Ez hasonló rangadó a miénkhez. Az Úrkút nekem idén nem meggyőző, szüksége van a sikerre. A Kristály állítólag télen erősödött, az eredmények ezt egyelőre nem támasztják alá, hazai pályán ugyanakkor nagyon jók. Döntetlent tippelek.”

Pápai Perutz FC (3.)-Csetény (10.): „A Csetény egyelőre nem talál magára. A Pá-pa nagyon jól igazolt a télen, játszottunk velük, erős, határozott csapat, szerintem ők nyernek.”

Veszprém (1.)-Herend (17.): „A Veszprém 101 lőtt gólja magáért beszél, az éllovas szépen menetel, de egy nagy terveket szövögető csapatnál ennek így is kell lennie. Csak a gólarány a kérdés.”

Dudar (11.)-Fűzfői AK (16.): „A Dudar állítólag gyengült, de hazai pályán kemény ellenfél. Ezzel együtt azt mondom, ha a FAK folytatja tavaszi játékát, simán elviszi a három pontot.”

Sümeg (15.)-Peremarton (18.): „Hazai sikert jósolok. Szétesett ez a Peremarton, nemrég még a tavaszi szereplésük is kérdéses volt.”

Öskü (8.)-Balatonalmádi (5.): „Nagy csata lesz. Az Öskü legutóbb szárnyalt, az Almádi pedig remekül össze van rakva. Háromesélyes, jó kis parázs összecsapást várok.”

Tapolca (13.)-Ugod (12.): „Mindkét csapatnak nagyon kell a siker, szerintem ezért lesz az eredmény iksz. Kiegyenlített találkozót várok, három veresége ellenére nem írnám le az Ugodot, jobb csapat annál, amit mostanában mutatott.”

Négy meccs szombaton, öt vasárnap

A labdarúgó megyei első osztály 21. fordulójában négy meccset rendeznek szombaton, öt párharc marad vasárnapra. Ami a mai találkozókat illeti, a Devecser és az Ajka 14 órától fogadja vendégét, a Pápa és a Várpalota pedig 15 órától. A vasárnapi összecsapások egységes kezdési időpontja 14 óra. A húsvéti hosszú hétvégén dupla fordulóval folytatódik a megye I-es pontvadászat, a csapatok szombaton és hétfőn lépnek pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!