ingatlanpiaci elemzés

2017.10.28. 08:02

Érdemes elhalasztani a nyaralóvásárlást

Az üdülővásárlás szempontjából a legdrágább térségek szinte kivétel nélkül a Balaton közelében helyezkednek el.

Amíg a lakásvásárlást nem érdemes halogatni, mert az árak folyamatosan emelkednek, addig a nyaralók megvételével célszerű várni – írja egy napilap ingatlanpiaci elemzésekre hivatkozva.

Az Otthontérkép tanulmánya szerint azért érdemes későbbre halasztani a vásárlást, mert az elmúlt évekhez hasonlóan valószínűleg januárban is visszaesnek majd az árak az erős őszi szezon után. Jól példázza ezt az ármozgást a 2016-os év, amikor az első és a második negyedévben 14 millió forintos átlagáron keltek el a nyaralók, a nyár végi 19 millió forintos átlagár után.

Az üdülővásárlás szempontjából a legdrágább térségek szinte kivétel nélkül a Balaton közelében helyezkednek el. Míg a legdrágább helyen, Siófokon 29 millió forintba kerül egy nyaraló, addig a keszthelyi térségben csaknem tízmillió forinttal kevesebbért is hozzá lehet jutni egy-egy ingatlanhoz- olvashatón a lapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!