Gazdaság

2009.04.27. 02:28

Most erősített a mi megyénk

Veszprém - Erősített a megye az uniós pályázatokban. Míg 2002- 2008 között mindössze 55 nyertes humánfejlesztési pályázatot tudott felmutatni, addig ez a szám most egy év alatt már 69 - derült ki a minap egy sajtótájékoztatón.

Kiss Nikolett

Sasvári Nóra, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Kht. stratégiai igazgatója a Dubniczay-házban megrendezett sajtótájékoztatón elmondta: az uniós csatlakozás óta összesen több mint 4,5 milliárd forintot nyertek a megye humán pályázatai. 

Az első Nemzeti Fejlesztési Terv humánfejlesztési pályázatain átlag alatti teljesítményt nyújtott a megye: az 55 nyertes pályázatra mindösszesen 1,57 milliárd forint jutott, ennél kevesebbet csak a nógrádiak kaptak. 

A 2007-ben elindult Új Magyarország Fejlesztési Terv esetében azonban a trend megváltozott: idén március végéig az országosan benyújtott 1482 pályázatból 69 érkezett a megyéből, ezek közül 39 már el is nyerte az uniós támogatást. Ezzel a megye a képzeletbeli dobogó harmadik helyére állhat fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!