Gazdaság

2010.02.02. 19:29

Vendégcsalogató pincék

Badacsonytomaj - A badacsonyi borászok január közepén a Léránt-pincében kötetlen beszélgetésre jöttek össze, melyen megvitatták az idei évi borturisztikai rendezvények terveit és a tavalyi tapasztalataikat.

Varga Ibolya

A megjelent borászokat Léránt Károly házigazda köszöntötte, majd Fodor József, a városi művelődési központ és könyvtár igazgatója, a rendezvények főszervezője számolt be a tavaly megrendezett Folyékony szerelem című rendezvényről, a borhetekről  és a szüreti programokról. Ezek együtt a közvélemény-kutatás szerint mintegy 50-60 ezer látogatót vonzottak.

Az elképzelések szerint május 22-23-án szervezik meg a városnapot, melynek kereteiben a gyermeknapi programok is helyet kapnak, majd július 17-től augusztus 1-jéig tartanak a Badacsonyi borhetek. A Badacsonyi fényvarázs című rendezvényt augusztus második felében szervezik meg. A külföldi látogatókat is vonzó Badacsonyi szüret szeptember 10-12. között lesz látogatható.

A szezont az októberi Nagy Imre-emlékszüret eseményeivel hosszabbítják meg. A borászok és a művelődési ház együttműködése eredményeként még több vendéget várnak. A megbeszélések márciusban folytatódnak.

Az együttműködésben a Borbély Családi Pincészet Kft., az Imre Borpince, a Varga Pincészet Kft., a Bazalt Borház Kft., a Szent György Pince, az Első Magyar Borház Szeremley Birtok Kft., az Istvándy és Társai Kft., a Léránt-pince és a nemesgulácsi Kovács Pincészet, Csanádi Pincészet Bt., a Sipos Borház Kft., a szőlészeti és borászati kutatóintézet, Málik Zoltán, a Fischer Borház és a Weller Borház  vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!