Gazdaság

2010.05.26. 20:15

Megnyirbálták a juttatásokat - Átalakul az energiatámogatási rendszer

Veszprém - Átalakulóban van az energiatámogatás, s még nem tudni, az új kormány milyen rendelkezéseket hoz. Az aktuális támogatásokról Kemenszky Sándor, a Magyar Államkincstár Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának igazgatója beszélt lapunknak.

Németh F. Bernadett

A lakossági energiaár-támogatás jogosultsági időszakát a kormány április elején hozott rendeletével a korábbi május 31-ei támogatási időszakot 2010. június 30-áig meghosszabbította. Új igények beadására már lehetőség nincs, az elbírált igényjogosultságok esetében történik automatikusan a támogatás folyósításának meghosszabbítása.

Lényeges változás történt a kormányrendelet megjelenésével a tekintetben is, hogy a támogatás csak az első két kategóriában marad meg. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a 28 500 forintos nyugdíjminimummal számolva 71 250 forint lehet az egy főre jutó jövedelem, ami után még támogatás folyósítható. Korábban a jövedelem felső határa 99 750 forint volt. A támogatás mind a gázártámogatásra, mind a távhőtámogatásra vonatkozik - mondta az igazgató.

Eredetileg idén csak február 28-áig lehetett támogatási kérelmet benyújtani, ezt az említett kormányrendelet nem változtatta meg. Továbbra is fennmaradt a nagycsaládos-kedvezmény, a meghosszabbított időszak alatt is dupla hőmennyiség után adjuk nekik a támogatást.

2010-ben Veszprém megyében összesen 341 új energiaár-támogatási kérelmet fogadtunk be és állapítottuk meg az igénylés jogosságát. Az érdeklődőket ügyfélszolgálatunkon természetesen tájékoztatjuk, ha személyesen felkeresnek minket - tette hozzá Kemenszky Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!